Beberapa orang tahu bahawa jeli petroleum biasa sangat berguna dalam bidang kecantikan! Di bawah Beauty.ua memberikan nasihat berguna tentang cara menggunakannya dalam penjagaan kulit.

Setuju, kami tidak mengharapkannya jeli petroleum boleh menjadi tongkat-zashchalochkoy untuk penjagaan kulit yang kering, make-up ekspres, serta cara untuk menghapuskan kesan kosmetik dari pakaian!

7 cara untuk memohon jeli petroleum dalam rutin harian anda

Vaseline akan membantu aroma bertahan lebih lama pada kulit. Untuk memastikan bahawa minyak wangi kegemaran anda selagi mungkin gembira pada siang hari, sebelum memohon kepada kulit, zon berdenyut melembutkan dengan jeli petroleum.

Untuk memberikan kulit anda rupa yang sihat dan berseri (cepat dan murah), gunakan Vaseline kecil di kawasan di atas tulang pipi dan bibir.

Kulit keras pada tumit dan siku? Sebelum tidur, terpakai di kawasan ini jeli petroleum, pada kaki anda memakai kaus kaki. Pada waktu pagi anda bangun dengan tumit anda, seperti bayi!

Kabur dengan svitshot kegemaran krim krim? Dengan bantuan jeli petroleum dan span lembap, anda boleh dengan cepat mengeluarkan apa-apa noda kosmetik dari pakaian anda.

Buat bulu mata lagi, memperbaiki maskara dan memanjangkan nyawa semula jadi, akan membantu Vaseline! Untuk melakukan ini, letakkan dakwat pada silia di hadapan dakwat pada jeli petroleum.

Vaseline akan membantu produk serbuk untuk membuat krim. Dan, sebagai contoh, mencampurkan jeli petroleum dan merah jambu, anda boleh membuat balsem bibir berwarna dan pelindung.

Vaseline juga boleh menjadi bahan utama Scrub bibir. Untuk melakukan ini, campurkan vaseline sedikit dengan gula perang atau madu madu dan sapukan pada bibir dengan pergerakan urut. Tahan selama 5 minit, kemudian basuh dengan air suam.