Foto: arkib peribadi

– Apabila seorang pelajar berjalan di sekitar rumah dengan ayah saya, saya mengadu bahawa saya telah tidak disahkan untuk peranan, dan dia akan mempunyai untuk bersorak saya, dia berkata, “Sekiranya Aku tidak menjadi seorang pelakon, akan menjadi pembuat keharmonian yang baik. Percayalah kepada diri sendiri. Sanaeva – orang berbakat, anda hanya perlu menunggu kes itu untuk menunjukkan ini, “- kata” Antenna “Elena. – Ayah adalah lelaki yang luar biasa. Tidak pernah membina dirinya, seperti yang mereka katakan sekarang, “bintang”. Tidak ada keangkuhan baginya. Oleh itu, ia tidak dapat di dalam kita dan anak saya. Dan di Rolan Bykov, saya juga tidak pernah melihat keangkuhan.

Ayah adalah lelaki yang bahagia. Pada tahun 1937, telah dimasukkan ke Moscow Art Theater, mendapati lelaki tua yang hebat. Bilik-bilik persalinan para pemuda berada di tingkat keempat, selepas dua peranan pertama, paus itu dipindahkan ke tingkat dua, di mana Vasily Kachalov dan pelukis teater lain duduk. Di Moscow Art Theater ayah saya bekerja untuk masa yang lama. Tetapi pada masa ini, bilik kami di apartmen perkauman meningkat dari 9 hingga 16 meter, dan tidak ada prospek untuk mendapatkan sebuah apartmen di teater. Mereka dibenarkan menembak hanya bercuti, dan terdapat banyak cadangan, dan bapa saya pergi ke pawagam. Ini memungkinkan pada tahun 1957 untuk membina pangsapuri koperasi dua bilik di sebuah rumah, di mana ramai pelakon dari kawasan perkauman berkumpul. Dalam filem, paus mempunyai peranan yang sangat berbeza untuk dimainkan. Dia boleh, tanpa menggunakan ciri luaran yang tajam, tidak berpengalaman, untuk memainkan watak secara halus. Dan saya cuba mengamalkan cara ini dari bapa saya. Apabila Rolan berseloroh berkata: “Di sini anda – Anak-anak Sanaev, anda bermain dengan bersih, tanpa lipit!”

Ayah mempunyai dua nafsu dalam hidup. Bola sepak. Dia mengarungi Spartak, berkawan dengan Spartak Nikita Simonyan, Igor Netto dan lain-lain. Dan memancing. Dia adalah wagon musim sejuk, dia merasakan sepatu bot dengan peralatan dan peralatan lain. Selalunya mereka memancing bersama penulis lagu Andrey Derbenev dan Slavochka Tikhonov. Ikan dipotong di tempatnya, di rumah ia ditinggalkan untuk memasaknya. Tetapi saya tidak ingat kes itu apabila kembali dari paus yang berbau alkohol. Ia adalah seluruh jiwa yang diperlukan seorang lelaki. Pasha, yang juga kakaknya turut bersama dengannya, tidak ketagih memancing, tetapi saya menyelamatkan beberapa “kekayaan”, contohnya berputar.

Daddy tanpa ibu tidak boleh

Foto: ditembak dari filem “Orang Aneh”

– Ibu adalah orang yang berdedikasi dan meletakkan seluruh hidupnya di bawah kaki dan ayah saya. Belajar di ilmu bahasa di Kiev, dia bekerja sebagai setiausaha di pejabat pendakwa, dia dipanggil untuk bertindak dalam filem, tetapi entah bagaimana secara kebetulan pada “Dynamo” stadium, dia bertemu dengan paus, yang datang ke Panggung Seni Moscow melawat. Selepas mesyuarat selama dua bulan, Papa membawanya ke Moscow. Tidak lama kemudian abang saya dilahirkan, yang meninggal dunia akibat campak dan difteri semasa perang dua tahun lalu. Kemudian saya dilahirkan. Ibu, kehilangan satu anak, sangat takut untuk saya, terutama sejak saya menjadi lemah dan sakit. Dan pada usia lima tahun saya tidak mati. Atas sebab tertentu saya mengambil sebatang gula di jalanan, makan dan dijangkiti dengan penyakit kuning. Ibu agak gila. Pada tahun 1947, selain sirap gula, tidak ada apa-apa penyakit ini. Menyelamatkan saya tiga homeopaths Moscow yang hebat – Mukhin, Zhadovsky dan Warsaw dan penjagaan ibu tireless. Dan kemudian ayah saya berusia 35 tahun memperoleh penembakan pada serangan jantung Altai. Dia hampir meninggal dunia dalam perjalanan, sehingga dia dibawa dari Chemal kampung ke hospital di Sverdlovsk (Yekaterinburg). Ibu saya hidup dalam ketakutan berterusan untuk kami. Di samping itu, rasa ketakutan hadir dalam masyarakat. Ia adalah mungkin untuk memberitahu anekdot dan bergegas ke kem. ibu memberitahu anekdot di dapur di sebuah apartmen perkauman, dan seseorang yang tinggal di pemberi maklumat beliau di bermaklumat beliau. Apabila orang berpakaian preman datang dan mula bertanya jiran, yang Sanaeva ini mengapa golongan muda dan tidak berfungsi. Ia sudah cukup untuk membuat ibu saya sakit. Dia dimasukkan ke dalam klinik psikiatri dengan diagnosis “mania penganiayaan”. Mania, nasib baik, sembuh, dan yang lebih dia tidak kembali.

Mama, cantik, pintar, baik dibaca, dengan rasa humor yang baik, menderita daripada tidak direalisasikan. Dia berkata: “Anda mempunyai peranan, mesyuarat, perjalanan, dan apa yang tersisa untuk saya? Kuali kotor dan penyakit anda. ” Dan sebahagiannya betul. Dan ayah saya menjawab: “Kalau bukan untuk awak, saya tidak akan berlaku.” Mereka saling mencintai dan hidup bersama selama 56 tahun. Ayah tidak pernah pulang ke rumah. Suatu hari dia memberitahu saya: “Kadang-kadang ada pertemuan dalam ekspedisi filem, tetapi saya selalu berkata:” Saya mempunyai seorang isteri dan anak perempuan yang saya tidak akan tinggalkan dalam hidup saya. ” Dan wanita memahami bahawa tidak ada hubungan panjang dan serius. ” Tetapi selalunya bapa saya membawa kami bersamanya. Ia bagus untuknya ketika kami berada di sekeliling. Selepas kematian ibu saya, ayah saya tidak mahu hidup tanpa dia dan tinggal dalam 10 bulan. Beliau berusia hampir 83 tahun.

Roland adalah ayah terbaik

– Di rumah saya tidak mengatakan bahawa saya akan memasuki institut teater. Mungkin dia tidak yakin dengan dirinya sendiri. Untuk profesion ini, anda perlu mempunyai kesihatan besi. Saya memberitahu ayah saya apabila saya terpaksa pergi ke pusingan ketiga. Ayah saya membawa saya kepada Profesor Raevsky, supaya dia membantu mengambil himpunan untuk pertandingan itu. Selepas menamatkan pengajian dari institut, saya mendapat pelakon teater, kerana segera bertindak. Dan dalam lukisan ketiga saya, “Orang Aneh” oleh Vasily Shukshin, saya berlaku untuk memainkan anak ayah saya. Ayah saya dan saya ditembak bersama dalam beberapa filem. Dalam detektif “The Secret of Blackbirds” saya benar-benar tidak faham bagaimana memainkan seorang wanita Inggeris, seorang wanita dari masyarakat yang tinggi. Kemudian Roland membantu saya, memberitahu saya bahawa entah bagaimana isteri-isteri beberapa tuan-tuan mengadu kepada parlimen bahawa suami mereka menewaskan mereka, yang bermaksud bahawa tuan-tuan adalah orang yang sama dengan orang lain.

Ibu bapa pada mulanya tidak mengambil Rolan, kerana mereka mahukan saya kehidupan yang tenang, kebahagiaan dan memahami bahawa dia adalah rumah tangga yang gelisah. Tetapi kemudian ibu saya berkata berkali-kali: “Banyak terima kasih kepada Rolan untuk Pasha, saya sangat berterima kasih atas segala yang dilakukannya untuknya.” Roland bukan sahaja filem yang difilemkan tentang kanak-kanak dan kanak-kanak, tetapi juga seorang guru yang dilahirkan. Dia berkata: “Pasha, saya akan berperang dengan kamu untuk kamu. Jika anda ingin menaikkan tongkat, mulailah kecil, belajar untuk melakukan satu perkara dan selalu, contohnya, putarkan jam. ” Tidak kira betapa sibuk atau tidak sihat, dia selalu mencari masa untuk berbincang dengan hati Pasha. Dia benar-benar jatuh cinta kepada anak saya dan pernah berkata: “Janganlah kita menjadi obyektif kepadanya, objektif dan tanpa kita sudah cukup, mari kita cintai dia.” Tetapi Pasha tidak melakukan apa-apa penghinaan. Satu-satunya jenayah adalah apabila, pada usia 13 tahun, mereka merokok dan menyeludup rokok dari Roland dengan rakan-rakan mereka, tetapi saya belajar tentang perkara ini kemudian.

Pesona Pashino melucutkan senjata. Roland pernah berkata: “Kenapa awak tidak melahirkan seorang lelaki seperti itu!”

Kami berpisah dengan Pastor Pasha apabila anak saya berumur dua tahun, dan mereka tidak bertemu lagi. Ia adalah pilihan bekas suami. Beberapa tahun kemudian, Roland terpaksa menembak di Romania dan secara tidak sengaja mendapati bahawa pasangan pertama saya bekerja di misi perdagangan di sana. Dia mahu bercakap dengannya mengenai penggunaan Pasha, tetapi dia tidak datang ke mesyuarat. Ia tidak menghairankan apabila dia menerima pasportnya, Pavel mengambil nama keluarga Sanaev. Tidak lama dahulu saya mengetahui bahawa suami pertama saya mempunyai anak kedua – Vasily Konuzin. Dan kawan saya, yang pernah memperkenalkan kami, ternyata kepadanya bahawa saudara-saudara lelaki pada bapa harus mengenal satu sama lain, dan memanggil isterinya sekarang. Dia berasa gementar dan menjawab bahawa dia tidak mahu suaminya mengetahui tentang panggilan ini. Sejak itu, tiada apa yang berubah. Kehidupan kita sudah berada dalam garis lurus ke garisan penamat, jadi, nampaknya, ia akan tetap demikian.