A márka felállásában, még egy is szentelt Kate Middletonnak!

Legenda születése

A kabát az első dolog, ami eszébe jut, amikor meghalljuk a Max Mara nevet. A márkanévben kialakított szekrény e témája már a kezdetektől, azaz 1951-től kezdődött, amikor a vállalkozó Achille Maramotti olyan márkát alapított, amely ötlete szerint ötlete volt, amely Európában hiányzott. Maramotti nem túl drága, hanem minőségi előfutárat szeretett volna létrehozni a középosztály számára, amely csak a háború nehézségei után nyerte vissza magát. Ezt az üzleti modellt jól ismerte az Egyesült Államokban, de a régi világban még mindig a couture-ra támaszkodott a csillagok és az arisztokraták számára. “Orvosok és ügyvédek felesége” – tehát a versenytársak rohanásakor leírták ideális ügyfeleit Akillának.

Az ötletet “hurrával” fogadták el. A feleség burzsoáz szerette a jó dolgokat a munkához és a mindennapi viselethez – dzsekik, szoknyák, később, nadrágok és igen – persze, kabátok. Rajzok készítésével Maramotti és csapata részben ihlette a párizsi tervezők. Az 50-es években a Max Mara kabátnak látványos szőrme galléival és sziluettje volt – “gubó”; A 60-as években, a pop ifjúsági vonal megjelenése után, a 70-es években megjelentek fényes trapézszínű kabátok és esernyők, aszimmetrikus szegélyű kabátok és fényes poncsók és sapkák.

1/6

Karl Lagerfeld, 70-es évek fejezete

Karl Lagerfeld, 70-es évek fejezete

Coat, amelyet Jean-Charles Castelbajac készítette a Sportmax, a 70-es évek végén

Coat, amelyet Colette Deme, a 60-as évek végén készített

Coat, Anne-Marie Beretta vázlatának megfelelően, a 80-as évek végén

Jelmez, 1963

Kezdve a 60-as években egy fiatal márka és a „lánya» Sportmax, 1969-ben alapított, lett híres tervezők együtt – Colette Deme Karl Lagerfeld, Jean-Charles de Castelbajac. De Max Mara igazi sikere munkát végzett Anne-Marie Beretta franciaasszonnyal. Ő volt, aki 1981-ben feltalált egy olyan modellt, amely a vágy igazi objektuma lett. Arról van szó, egy kabátot nevezett 101801. létre vázlatot Beretta vette alapul, széles dvuborty férfi kabát, amit már alkalmazkodott kissé a női gardrób, hogy enyhítik a sziluettje és a váll. A modell tökéletesen illeszkedik keretében divat 80-es, amikor a „orvosnő” maguk váltak az orvosok, jogászok, pénzügyi főnökök – egyszóval, az arénában kiment erős női karrieristák és stílus unisex. Anélkül, hogy cashmere 101801 azóta nem őszi-téli kollekció egy divat ház.

Anne-Marie Beretta, 80-as évek vázlata
Arthur Elgort divatos lövése, 90-es évek

A Magnificent Seven

Ma kabát Max Mara nemcsak a szokásos mod, de szupersztárok, mint Isabella Rossellini és Catherine Deneuve és uralkodók – Kate Middleton (az ő szekrény divat kritikusok számít annyi, mint hat réteg Max Mara Group) a svéd trónörökös Victoria. Az alábbiakban a “legjobb” modell a mi legjobb modelljeinkből áll, beleértve a “nagyon is” 101801-et. 

Legendás: 101801

Manapság több mint 150.000 101801 modelleket adnak el a világon, ez a dolog sokkal gyakoribb, mint mások a Max Mara felállásban. A klasszikus bézs színek mellett fekete és világosszürke kabát is kapható. Ez a modell egy feltétlenül szükséges.

Max Mara FW15
Jennifer Lopez

Hogyan kell viselni? Az egyik legfontosabb előnye a 101801 annak sokoldalúsága. Ez a szőrzet ugyanolyan stílusos, mint egy csíkos hajvágású és ruhás hajó, valamint a “boyfriend jeans” és a cipők. Talán csak egy “de” van: ne tegye rá egy elegáns estélyi ruhát a padlóra. 101801 – ideális esetben illeszkedik az üzleti stílusba vagy az alkalmi alkalmi, és a fekete nyakkendő alkalmasabb, például egy csonka prémes kabát.

1/2

Streetstyle, Milánó

Streetstyle, Milánó

Cozy: medve

A márka felállásában nem olyan régen jelent meg, de valószínűleg a népszerűség miatt hamarosan versenyezni kezd a legendás progenitorral. A “szőrzet” sziluettje hasonló a 101801-hez – ugyanolyan széles, lekerekített vállakkal, kétsoros. Csak a teve szőréből varrták egy selyem bélésen, így textúrája emlékeztet egy puha mackó érintésére. A mocskos kabát bézs színű és telített élénk színű lehet. Ez a tél, például, hit – élénkpiros.

Max Mara FW17
Max Mara FW17

Hogyan kell viselni? Mint a 101801, ez a réteg szinte mindennel kombinálható. Ne ajánljuk, kivéve azt, hogy “plüss” kiegészítőkkel viseljük, különben túlzottan veszélyben vagyunk. A mackónak illik a minimalista sálak és a táskák. Ideális esetben egy tengelykapcsolóval vagy szigorú geometrikus alakú tasakkal fog kinézni. Uggs erre a modellre sem a legjobb kiegészítés. A cipők, a hajók vagy az elegáns keskeny csizmák előnyben részesítése.

Streetstyle, Milánó
Kim Kardashian

Női: Manuela

Hit előre eső gyűjtemény 2017, azonnal beleszeretett csillagok és bloggerek és most vándorol szezonon át. Vannak bézs és fekete, sötétkék, élénkpiros és finom pasztell árnyalatok. A két korábbi modelltől eltérően Manuela nem túlméretezett. Ez a kabát egysoros, ábrázolódik, a derék pedig széles övvel van összekötve. Az anyag, amelyből a “manuela” készült, ugyanaz a tevefés, de finom öltözködés és sima textúra.

Max Mara előtti 2017-ben
Max Mara előtti 2017-ben

Hogyan kell viselni? A modell rendkívül fontos, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehet “keverni” a cipőkkel. Nagyszerű választék: bézs “Manuela” + világos sportcipők – narancssárga vagy kék. Klasszikus kombinációk is, senki sem törölve. Vegyünk egy példát a svéd hercegnő Victoria és viselje ezt a kabát keskeny nadrágot és hajókat. A fényes “manuela” tökéletes alapja a kontrasztokra épített képnek. Például egy világos, vörös szőrzet viselhető nagy, szigorú alakú, egyszínű zsák pasztell árnyalatai, mint a puha kék vagy a menta.

Streetstyle, Milánó
Victoria hercegnő

Royal: Kate

2012 novemberében Cambridge meglátogatta Kate Middleton-t ebben a minimalista, krémes-fehér kasmírkabátban díszített, vékony övvel és íjjal díszítve. Mint kitalálhatod, a Max Mara Studio modellje már néhány óra alatt elárult. De Max Marában nem zavarodtak össze, és újra kiadták kabátjukat, és Kate-nek nevezték. Most a márka már nem jelenik meg a márka hivatalos boltjaiban, de megpróbálhatja szerencséjét a divatos használt vagy ebay-en. És mellesleg, azon a napon, amikor Kate jelent meg a nyilvánosság ezen kabát, már tudta, hogy terhes (lásd: Hogyan válasszuk ki a kabátot terhes nők számára: vizuális útmutató Kate Middleton)

Kate Middleton és William herceg egy Cambridge-i látogatása során, 2012. november 28-án
Cambridge hercegnő Cambridge-ben tett látogatása során, 2012. november 28-án

Hogyan kell viselni? Az ideális lehetőség, hogy példát mutasson Kate-el és viseljen kabátot egy ruhával, szoros fekete harisnyanadrággal és bokacsizma. Jól néz ki, keskeny nadrágokkal, sőt csodálatos szoknyákkal és hosszú ruhákkal is. Ha kísérleteket szeretne, keverje össze a cipőket, de nem sportos nadrágokkal – ez már nem királyi.

Cambridge hercegnő a Max Mara híres kabátjában
Coat Kate Max Mara könyvéből

Élénk: Feltre

Közvetlen Szőrzete középhosszú, fényes, de erős alakot, először az üdülési szezon 2014. Azóta most majd bejutni a lencsét a paparazzik csillag – Eva Mendes be Solange Knowles. Talán az orosz telet ez a vékony réteg keverékéből kasmír és angóra nem éli túl, de ez – egy nagy lehetőség az európai téli vagy utószezonban.

Solange Knowles
Eva Mendes

Hogyan kell viselni? Az ideális kombináció feltre + klasszikus nadrág. Ha tetszik a bohémes divatos – cserélje fel a nadrágot hosszú ruhával vagy egyenes, laza szoknyával a padlón.

Max Mara Resort 2014
Max Mara Resort 2014

Gyakorlati: Trefl

És ez a modell csak remek lehetőség a szélességi területekre. A készletben két kiegészítővel ellátott, hosszú, steppelt nylon kabátot kapnak – szélessávú tónusú és vékony színű kontrasztos szíjjal. Különösen látványos, öltést alkot egyenes vonalak formájában felülről és rombusz formájában – a szegélyen.

Maxbook Luckbook
Maxbook Luckbook

Hogyan kell viselni? A Trefl minden lábbeliknél jól néz ki, de a legtöbb organikusan – masszív talppal, mint egy könyvben. Layfhak a fejlett modokhoz – a tetejére egy vékony, kasmírkabátot helyezhet el hangnemben, +100 eleganciára!

Szokatlan: Zattera

A mosómedvebõl készült masszív kontrasztbetétek ezt a keskeny, egyenes gyapjúréteget a többiekhez hasonlítják. Zattera bézs, néha – divatos szürke ketrecben. Ezt a szezonot butikokban és a márka hivatalos honlapján adják el. Siess, amíg a csillagok és a divat bloggerek le nem szedve!

Maxbook Luckbook
Maxbook Luckbook

Hogyan kell viselni? A modell legalkalmasabb “barátai” hosszú egyenes nadrág és egy turtleneck. Tökéletesen illeszkedik egy nagy szőrmakészletbe, de a zsáknak jobbnak kell lennie, mint a bőr. Ideális esetben – az egyik, amit a kezedben kell hordnod, nem pedig a vállán, mint egy lehetőség – egy minimalista hátizsák.

A dobogósról – a múzeumba

Több mint 60 éve a “Max Mara kabát” fogalma kulturális jelenséggé vált. Nem meglepő, hogy most ezek a bevonatok nem csak a boltokban, hanem a múzeumokban is láthatók. Tehát November 28. és december 11. között Szöulban Max Mara Coats kiállítása! És már az ötödik a sorban. Ezt megelőzően a márka “találatait” Berlinben (2006), Tokióban (2007), Pekingben (2009) és Moszkvában (2011) mutatták be.

1/2

A Szöulban a szüret mellett a jelenlegi kreatív rendező Ian Griffiths által készített modern kabátok is megtalálhatók. Közülük – egy külön kiadás a szöuli kiállítás – egy kabát, egy blúz és egy ceruza szoknya. Mindhárom elem arany-bézs, és ez nem véletlen. A csapat létrehozásakor a japán “yanghi” rézből készült koreai ételek inspiráltak. Ezeket az eszközöket a háztartásban használják a leginkább elnevezett családokban, beleértve a királyi családot is, és örökölnek. A szöuli kapszula mini-kollekcióból származó dolgokat a világ minden táján értékesítik, beleértve Oroszországot is.

  1. Van már kabátja a ketrecben? 20 lehetőség a legdivatosabb szezonnyomtatásban
  2. A királynő megkülönböztetése: egy 5 cm-es sarok, egy Launer táska, egy világos kabát és nem nadrág
  3. “Fújt” arany: hogyan kell kiválasztani és hogyan kell viselni egy kabátot ezen a télen
  4. Három ok, amiért Megan Markle nyer egy divat harcot Kate Middleton-tól

Fotó: Getty Images, sajtószolgálati archívum