Hogyan lehet enyhíteni egy asztma támadást otthon

A rohamok általában hirtelen indulnak. Először a légszomj, amely gyorsan változik gyakori száraz köhögés és zihálgatás. Ahhoz, hogy megszabaduljon a fulladástól, inhalálót kell használnia, amely speciális gyógyszerekkel van feltöltve. A támadás alatt pánikba lehetetlen.

hogyan lehet enyhíteni az asztmás támadást inhalátor nélkül
Az asztma támadásának enyhítéséhez meg kell nyugodnia
Fotó: Getty

Az embernek minél többet kell pihennie, és ellenőriznie kell minden belélegzett kilégzést. Kellemes pózra van szüksége, üljön le vagy feküdjön a gyomrára. Minden szűk ruhát (öv, sál, nyakkendő vagy pulóver, torok) el kell távolítani a légzés megkönnyítése érdekében.

A páciens helyisége tele van levegővel – ablakokat és ajtókat kell nyitni, piszkálni kell. Távolítsa el a helyiségből az allergiákat okozó összes dolgot: háziállatok, füstforrások vagy csípős szag. Javasolt továbbá hűvös, tiszta vizet is fogyasztani kis kortyokban.

Ha lehetséges, akkor a páciens egy masszázságyat tehet. Ehhez nem csak a klasszikus üvegtálak, hanem a könnyű szilikon is alkalmas.

Hogyan lehet enyhíteni az asztmás támadást inhalátor nélkül?

Ha nincs inhaláló, akkor mindenféle allergia elleni gyógyszerrel helyettesítheti. Megfelelő gyógyszerek hiányában népi jogorvoslatokat használnak. Egy speciális megoldás készen áll a könnyű támadás megállítására. Szükséges lesz:

  • 2-3 csepp jód;
  • 200 ml forró vízzel;
  • 2 tk. szóda.

Minden alaposan vegyes. Míg a megoldás forró, a betegnek át kell lélegeznie. Hűtsük le, igyunk 1-2 evőkanál. l. Ezzel párhuzamosan a mustárgesztest is készíthetjük. A mellkasra kerülnek.

Hogyan lehet enyhíteni egy asztmás támadást egy hagyma tömörítéssel? Az egyik nagy gyümölcsöt egy apró résszel őröltük, és egy táskára helyeztük, amely a vállpengék hátsó részére kerül. Az embernek takaróba kell csomagolnia, és nyugodtan ülhet. A fokhagyma paszta és a növényi olaj keveréke is segít. Ezt a gyógyszert a mellkasra helyezzük és meleg ruhával borítjuk.

Még ha a népi jogorvoslatok is működnek, orvosi segítségre van szükség. Nem engedheti meg, hogy a betegség egyedül fusson, és mindig legyen kéznél egy inhalátor. Nem működik gyógyszer nélkül.