Koje proizvode djeca imaju na težini?

Nedovoljna tjelesna težina može negativno utjecati na zdravlje i dobrobit djeteta. Postoji mnogo proizvoda s visokom energetskom vrijednošću, što pridonosi brzom dobivanju težine.

Orašasti plodovi i žitarice su korisni proizvodi iz kojih djeca brzo dobivaju težinu
Orašasti plodovi i žitarice su korisni proizvodi iz kojih djeca brzo dobivaju težinu
Fotografija: Getty

Uključite se u dječji izbornik:

  • Tjestenina od durum pšenice s ribanim sirom i maslinovim uljem;
  • matice;
  • Suho voće – šljive, grožđice, smokve;
  • Zobena kaša od grašaka, kukuruza;
  • Krumpir.

Zapamtite da dječja hrana ne bi trebala biti samo visoka kalorija, već i korisna. Ne trebate hraniti dijete s prženim mesom, slatkišima i drugim štetnim proizvodima. Velik broj ugljikohidrata može formirati dječju neishranjenost u djetinjstvu, što će u budućnosti dovesti do pretilosti.

Kako napraviti dijetu kako bi dijete udebljalo?

Dobiti popis proizvoda od kojih djeca brzo dobivaju težinu – to je samo pola slučaja. Morate točno znati kako ih pravilno koristiti, s koje dobi možete dodati ta ili druga jela na dječji izbornik.

  • Ako vaše dijete ima 1-2 godine, svakako uključite različite prhice u njegovu prehranu. One su lako probavljene, brzo zasićene, obogaćene esencijalnim hranjivim tvarima i vitaminima. Osim toga, žitarice su izvor korisnih ugljikohidrata, čija upotreba doprinosi povećanju težine. Možete kuhati kašu od heljde, riže, zobene pahuljice, grašaka, kukuruza.
  • Djeca od dvije godine mogu sigurno dati visoko kalorijsku hranu – meso, ribu, krumpir. Kuhajte za par, pokušajte što je moguće manje da pržite proizvode u tavi pomoću biljnog ulja.
  • Prijedlog za dijete u istom slatkišima sušenog voća i orašastih plodova, prirodnog kandiranog voća, koji se može kuhati iz gotovo svakog voća, pa čak i od sezonskog povrća.

Nemojte kupovati dječja jela iz brze hrane, trans masti će dovesti do povećanja tjelesne težine, ali onda će doći do poremećaja probavnog i endokrinog sustava.

Ako proizvod sadrži mnogo ugljikohidrata, nadopunite ga ukrasom svježeg povrća i zelenila.

Da biste pravilno sastavili dječju prehranu, prije nego što se morate obratiti pedijatru i uzeti u obzir sve značajke svog razvoja i životnog stila.

Pročitajte dalje: sindrom hipertermije kod djece