Oprosti, krenite dalje.

Ako ste išli u istu školu kao i vaši roditelji, ili ste radili na svom polju, vjerojatno ste čuli mnogo puta: “Ali tvoj je otac sve stjecao sto puta brže.” Sada zamislite da su suci cijeli svijet! Lurking ispred zaslona i uspoređujući: bolje ili lošije, sladak ili ne. Čini se da su dečki koji su odlučili slijediti stope očeva, zapravo talent. Barem talent ne obraća pozornost na tuđe mišljenje.

Maks

Fotografija: Getty Images

Ipak, čitaju bajke o knezovima, da? Dakle, smatrajte da je Max modernizirana verzija. Slavna dinastija? Postoji! Djed, baka, tri tete i mama – sve povezano s filmom, a moj otac – Jeremy Irons, poznat po ulozi Humberta u “Loliti” i uopće vlasniku “Oscara”. Drevni dvorac? Postoji! Gotovo četvrt stoljeća prije, Ironi kupili tvrđavu na otoku u Irskoj, obnovljeni iz ruševina i od tada su se odmarali na odmoru. Idealna biografija? I onda! Ni jedna vještica neće potkopati. Studirao je na prestižnoj engleskoj glazbenoj i kazališnoj školi, angažiranom u ragbi i veslanju, a svjetlucao je kao barmen i model. Usput, uspjela sam prevladati disleksiju – naučio sam brzo čitati, bez zavaravanja pisama.

U dobi od 21 godine, tip je primijetio fotograf Mario Testino i ponudio da se pojavi u oglašavanju. Tri godine kasnije, dobio je ulogu u drami “Dorian Gray”, zatim – u dva trilera: “Crvenkapica” i “Gost”. Sljedeća je bila seriju “The White Queen”, gdje je Irons igrao engleski kralj Edward IV, i cijeli “Klub pobunjenika” i “Žena u zlatu”. Ove će godine biti “Harvest of the Devil” o Holodomoru na području Ukrajine 30-ih godina, gdje ima glavnu ulogu. I neka filmografija Maxa još uvijek skromna, kritičari od njega već u ekstazi. Kažu da se slaže samo na projektima za koje se ne bi sramio svoje obitelji, a koristi se Stanislavskvim sustavom tijekom rada.

Max je 30 godina bio osvijetljen u bilo kakvom skandalu, ili u pijanoj svađi. Ali još uvijek jedan minus ovaj vitez bez straha i sramota je. Dvije se godine susreće s stilistom Sophie Pera. Osvjetljava se, djevojke. Odmakni se!

Scott Caan

Fotografija: Getty Images

Klasični set: Sheila majka je model, Jamesov otac glumac (glumio je u trileru “Misery” kao pisac Sheldon i gangsterna drama “Kuma” kao Santino Corleone). I klasično djetinjstvo za Hollywood: roditelji su se razveli, čim se njihovo dijete okrene godinu dana. Dječak je živio tu i tamo, redovito posjećujući set i stoga je ušao u Los Angeles glumačku školu.

U početku, Scott je glumio u niskobudžetnim filmovima i jedva se susreo s krajevima. Uspjeh je došao u dobi od 23 godine, kada je zločinačka drama “Crno i bijela” pojavila na ekranima, gdje su sudjelovali i Elijah Wood i Robert Downey Jr.. Tada su “Oceanovi 11 prijatelja” i dva nastavka, gdje je igrao Turk Malloy. I konačno, prije pet godina, dobio je glavnu ulogu – neraspadljiv detektiv u seriji “Hawaii 5-0”, za koji je bio nominiran za Zlatni globus. Emisija je bila toliko popularna da je produžena za šestu sezonu, iako u početku nije bilo planirano više od jedne.

Za razliku od svog četverostrukog oženjenog oca, 40-godišnji Scott ne žuri na krunu. Godine 2014., najprije je postao tata, ali do sada nije formaliziralo odnose sa svojom mladenicom.

Donal Gleeson

Fotografija: Getty Images

Kažu da svatko tko ne žuri je posvuda na vrijeme. Upravo je o obitelji Gleason. Otac, Brendan, započeo je karijeru na 34, a prva značajna uloga – u filmu “Braveheart” s Mel Gibsonom – dobila je petu deset. Njegov sin Donal također je počeo vrlo kasno. Prvi uspjeh došao je kad je dječak navršio 27 godina: pozvao se na antiutopiju “Ne pusti me” i zapadni “Iron grip”. Za glavnu ulogu u filmu “Kad Harvey Met Bob” osvojio je nezavisnu nagradu za film i televiziju. Istodobno je izdana verzija knjige “Harry Potter i smrtonosni hodnici”, u kojemu je Donal bio zapamćen kao Bill Weasley koji je uzgajao vukodlaka. Usput, otac je također igrao na slici Grozny’s Eye of Grum. Sljedeće uloge su Konstantin Levin u Anna Karenini i putnik vremena u Boyfriend from the Future.

Sada crvenokosi irski traje dva ili tri filma godišnje, ali što! Na primjer, drama “Unshaken”, koju je snimila Angelina Jolie, melodrama “Brooklyn”, osvojila je tri nominacije za Oscara, a saga “Star Wars: Awakening Force”. Početkom godine “Survivor” je izašao s DiCaprio, gdje Gleason ima još jednu značajnu ulogu – kapetan Henry.

Općenito, kada se 33-godišnji Donal grubo uključi u osobni život, budući da su njegovi romani svi kratkotrajni i službeni – s glumicom Rachel Makadams ili s producentom Julietteom Bonassom.

Jaden Smith

Fotografija: Getty Images

Tko zaista duguje karijeri ocu! Will Smith, zvijezda filma “Muškarci u crnom” i “Ja sam legenda”, nosio se sa svojim sinom posvuda. Jaden je osvijetlio stotine televizijskih emisija, upoznala je hrpu redatelja i producenata. Nije ni čudo da je jednog dana bio pozvan da se pojavljuje u filmu “U potrazi za srećom” sa svojim ocem. Za najbolji filmski odmor godine dječak je dobio nagradu MTV. Godine 2008. surađivao je s Keanu Reevesom u trileru “Dan kada je zemlja ostala još” i dobila nekoliko nagrada za glumu, a 2010. je igrao važnu ulogu u “Karate boyu”, gdje je njegov partner Jackie Chan.

Na Smithu, mlađima su odmah bili prijedlozi pisaca, ali je odlučio osvojiti još jedan vrh koji je podlegao svom ocu – glazbenom. Will, koji nije znao, bio je član popularnog benda kada je bio mlad, pa čak i dobio Grammy za najbolji rap. Jaden nije razočarao obitelj: objavio je nekoliko hitova i raznijela svjetske ljestvice duetom s Justinom Bieberom.

Godine 2013. vratio se filmskoj karijeri – zajedno sa svojim ocem glumio u filmskoj katastrofi “Nakon ere”. I opet nagradu! Čak i dvije. Istina, vjerojatno se ne može pohvaliti ovim: “Zlatna malina” za najgoru mušku ulogu i najlošiji duet zaslona. Ali Jaden ne očajava. Ove će godine biti izdana serija “Kako preživjeti u Atlanti” uz sudjelovanje 17-godišnjeg Smitha, a sljedeće se očekuje premijera “Karate-boy-2”.

Izvan seta, tip je također loš: više od dvije godine susreo se s mlađom sestrom Kim Kardashianom – modelom Kylie Jennerom, a sada ga često vidi u društvu drugog modela – Sarah Snyder.