Vannak emberek, akik mindent megpróbálnak, tanulmányozni, megérteni, megérteni, és ami a legfontosabb, sikeresek. Leonardo da Vinci, Thomas Jefferson, Benjamin Franklin és Ted Turner feltűnő példák. Barbara Cher olyan embereket nevez meg, mint a szkennerek. A “Válasszon elutasítás” című könyve segít a szkennereknek felfedezni minden tehetségüket, és kreatív módon találni mindent, amit szeretnek. Ez teljesen lehetséges.

Szkennerként

Vannak olyan emberek, akik egy kicsit, de sokat akarnak tudni. Vannak mások is – sokat akarnak tudni, de egy dologról. Vannak olyan szkennerek is, akik sokat szeretnek a világ minden tájáról.

A szkennerek egyedülállóak a természetükben és értékes képességeikben. Szeretnek mindent újnak és olyan rugalmasak, hogy hirtelen megváltoztatják az irányt. Tanulmányokat adnak nekik könnyedén, mert érdekli mindazt, ami még mindig érthetetlen. Habár nem foglalkoznak egyetlen dologgal, nincs fegyelmük vagy értelemük. Éppen ellenkezőleg, szívesen tanulnak mindent, ami lehetséges, és értelmük lehetővé teszi, hogy nagy örömet kapjanak a tanulási folyamattól.

Szkenner pánik

A szkennereknek nem sok a szokásos értelme a jövő számára, és a gyors és nyugtalan idő. A listák összeállítása csak súlyosbítja a problémát, és a naptárakat óvatosan kell használni, különben elégednek meg olyan tervekkel, amelyek elég egy tucat ember számára. Az idő csak a szkennerek által érezhető az aktuális pillanatban – “holnap” nem létezik számukra. Ezért a szkenner hipertrófiás bizalma az, hogy ha ez a pillanat nem megkezdi az üzleti tevékenységet, akkor ez a lehetőség örökké elvész.

Hogyan kezeljük a belső zűrzavart? Tudatosan csökkentse a pánik okozta veszélyt. Elég, hogy rájöjjön, hogy az elefántot darabokra lehet enni, és nem szabad lenyelni teljesen egy ülésen. Mindaz, amihez a lélek hazudik, sokkal könnyebb, mint elképzelni. Ezt nehéz elhinni, mert a pánik akadályokba ütközik az álmok útján, amelyek felfoghatatlannak tűnnek. Azonban közelebbről megvizsgálva kiderül, hogy az akadályok többsége csak a szkenner képzelőerejénél jelen van – a való életben nem léteznek.

1000 dolog, amit úgy tűnik, hogy szeretné

Ennek a gyakorlatnak az a célja, hogy megtudja, hány dolgot szentel időt. Meg kell adnia:

  1. Minden, amit valaha szerettél;
  2. Mindazt, amit legalább egyszer szeretnél kipróbálni az életedben;
  3. Mindaz, amit úgy gondolja, hogy készen állsz arra, hogy az egész életed szeretne évekig.

Mielőtt hozzáadnál egy sort, koncentráljon egy percig, fedje le a szemét, és képzelje el, hogy ezt most csinálja. Merüljön el a képzeletben olyan mélyre, amennyire csak tudsz. Ha a fantázia eleget tett a várakozásoknak és elvisz téged, akkor elhaladt a teszten – add hozzá a listához. Ha a képzeletbeli helyzet megrémít, de mégis valami ragad – írj bátran is. Senki a világon semmit sem tehet. Tudtad – és ezért nem tettél semmit. De bárki nagyon, igen. Csak válasszon egyet a korábban elérhetetlen elemek közül a listából, és kezdje el végrehajtani. Ez most lehetséges.

Az “vagy / vagy”

Ha álmodik az álmok a világon, akkor ő maga előtt áll – a “vagy / vagy” szellemében gondolkodva. Vegyük például a szamarat a példabeszédből, aki kettő szénahalom között állva nem tudta eldönteni, hogy melyiket választja, és éhesen halt meg. Látod, mi a hibája? Valaki elfelejtette elmondani a szegény szamárnak, hogy mindkét karját meg tudja enni. Az egyiket összezúzni, és újra elkezdeni, vagy teljes örömmel válogatni a szénát az egyikből és a másikból mindaddig, amíg mindkettő véget nem ér. És menj tovább, és találj még több szénát!

Ha a gondolkodásod a “mindössze kettő közül választhat” szűk elvén működik, akkor többféle megoldást kell keresnie. Képzeld el, hogy nézel a hűtőszekrénybe, és csak spagetti, tonhal és konzervdobozok vannak. Mondja a családnak: “Ma spagetti vagy tonhal van ebédre”. Ez a “vagy / vagy” megközelítés. Hány lehetőséget tudsz kínálni. Például:

  1.  – Semmi spagetti, se tonhal. Pizzát rendelhetünk telefonon.
  2.  – És a spagetti és a tonhal. Egyet eszel, én pedig én. Vagy kinyitjuk a tonhalat, és spagettivel.
  3.  – Cserélhetsz. Menjünk a piacon, és cseréljük ki a konzerv húsba.

És most csináld ezt a feladatot a saját problémáiddal.

A lapolvasó elérési útja

A közvélemény nagyon kategorikus: ha mindent megragadsz, akkor sem leszel semmi jó szakember. Örökkévaló örökre egy dilettáns, felületi személy lesz – és soha nem fogsz méltó karriert csinálni. Így a szkenner, a tegnapi iskolás, aki nagy reményekkel és lelkesedéssel tanulmányozta, hirtelen vesztesnek számít. Mivel a specializáció és az elszántság értékes a kultúránkban, túl gyakran gondoljuk, hogy a szkennerek olyan emberek, akik egyszerűen nem akarnak megfelelően működni. Ez egy hülye félreértés, megalapozott sztereotípiák.

A szkennernek egyszerűen időre és találékonyságra van szüksége, hogy olyan munkát találjon, amely sok hobbiját befogadja. De az eredmények megéri. Röviden, ha egy olyan szkenner, aki fél a teljes feladásodtól, hallgassa figyelmesen: nem találsz szenvedélyes szenvedélyt, olyan jelentős, hogy az összes többi eltűnik. Igen, nem tetszene. Sok szenvedélyes hobbija lesz. Senki sem számíthat rád a végső – egyszer és mindenkorra – a munkáról vagy az életmódról. Ön azért született, hogy ismételten kiválassza az utat, és maximális tudást és élvezetet vonjon be benne. Az egyik megoldás túl kevés az Ön számára.

transzformáció

Ez érdekes: ha a szkennerek nem hiszik el, hogy egyetlen területre korlátozzák magukat, akkor a problémák kilencven százaléka eltűnik! Itt az ideje, hogy tiszteljétek saját ízléseit, ötleteiteket, vágyaitokat és időérzékéteket. Mint bármely más személy is, azért jöttél létre, hogy jól csinálj valamit. És ha szkenner vagy – akkor jön létre, hogy jó sok dolgot csináljon. Ne próbáld meg újraterjeszteni magát. Anélkül, hogy elítélné, figyelje, mit csinál, és arra törekszenek, hogy megértsétek magatokat. Minél többet tanulsz magadról, annál valószínűbb, hogy tökéletesen megfelel az életednek.

  1. A sikerre és a győzelemre gondolni: fogadások, amelyek működnek
  2. A pénz összeesküvése: hogyan vonzzák és tartsák meg a pénzeket
  3. Hogyan állítsd be az embert egy sikeres pályára
  4. Fiú az apa számára: olyan nagy horderejű családok utódai, akik sikeresek voltak

Fotó: Getty Images