A színésznő Ia Savvina Sergey

Fotó: RIA Novosti

Az egyetlen örököse Ia Savvina, Sergei fia egy időben kapott egyéni kiállítást. És ez hihetetlen eredmény volt számára. Végül is a fiú szörnyű diagnózisával született meg “Down-szindrómával”, amely hazánkban úgy hangzik, mint egy ítélet.

Mindazonáltal szokatlan, tehetséges festményei elpusztították a Down-szindrómában szenvedők észlelésének sztereotípiáit. A súlyos betegség ellenére Sergei jó otthoni oktatásban részesült: angolul, kiválóan játszik a zongorán, jól ismeri a költészeteket és a festményeket. Ecset és festék, felvette, felnőttként.

A régóta várt fia diagnózisáról Savvin a kórházban tanult. Felajánlotta, hogy a beteg gyermeket egy speciális bentlakásos iskolába helyezi. De határozottan elutasította. Savvin saját, a másik fiútól eltérően úgy érezte, ahogy fentről kapta. Tanultam vele, minden lehetőségeit fejlesztettem, bérelt tanárokat. Az a tény, hogy más gyerekek hónapokig tartanak, évek óta tanul. De az eredmények később meglepették a kiemelkedő orvosokat. És azok közül, akik egyszer biztosítottak neki az ilyen tanulmányok haszontalanságáról, elismerték a hibájukat.

Iya gondoskodott a fiáról, a moziban és a színházban játszani, felejthetetlen képeket teremtve az önzetlen nőkről.

Fotó: keret a “Garázs” filmből

Ma, Sergei Shestakov 56. Bár ő valójában még mindig nagy gyerek, mindazonáltal csodálattal tölti el mindazokat, akik sok tehetséggel rendelkeznek. Zongorázik, verseket ír. Nos, természetesen rajzol. De csak eddig, és nem érti, hogy szeretett anyja soha nem néz rá büszkén és szeretettel: Iya Savvina színésznő 2011. augusztus 27-én elhunyt …

Fotó: Downside Up Charitable Foundation
Fotó: Downside Up Charitable Foundation