Hogyan állapítják meg a betegség terhesség alatt a rendelet előtt?

Az egyik legnehezebb kérdés a munkaképtelenségi időszak fizetése a munkavállalók speciális csoportjai számára. A munkáltatónak tudnia kell, hogy kinek és milyen mértékben fizet. A szervezet munkatársai emlékeznek jogaikra, és ragaszkodnak ahhoz, hogy betartsák őket.

hogyan kap a kórház terhesség alatt?
Tudva, hogy a törvény terhesség alatt betegszabadságot fizet, védheti jogait.
Fotó: Getty

A terhes nők ugyanúgy betegek lehetnek, mint más alkalmazottak. Ezenkívül ebben az időszakban sürgős kórházi kezelésre lehet szükség az anya és a jövőbeli gyermek egészségének megőrzéséhez. A törvény szerint a megállapított minta betegszabadsága egészségügyi intézményben kerül kiadásra.

A kifizetések összege az adott szervezet hivatalos hossza függvénye:

  • kevesebb, mint két év – kiszámítja az átlagkereset 60% -át;
  • 5-8 évig – 80%;
  • a 8 éves és annál idősebb tapasztalatok szerint a munkaképtelenség időtartamára átlagosan 100% -os fizetést fizetnek.

A munkáltató önként más kifizetéseket és további kártérítési formákat hozhat létre a munkavállalóknak.

Hogyan fizet a kórház a szülési szabadságért?

A dolgozó nők jogilag garantált speciális kifizetések. A 30 hetes időszak alatt a munkavállaló szabadságon van, amelyet “terhességnek és szülésnek” neveznek. Összesen 140 napot biztosítanak. A tanúsítványt jóváhagyott formában adják ki, a formatervezési minta alapján megkülönböztetik egyes funkciókat.

  • Ezt a dokumentumot korlátozott számú orvosi szakember adta ki. Először is – szülész-nőgyógyász vagy általános orvos. Ha ezek az orvosok nem állnak rendelkezésre, akkor paramedicin vagy szülésznő.
  • A munkaképtelenségi bizonyítvány kiállításának idejét az orvos számítja ki. A munkáltató számára ez a dátum szükséges. A munkavállaló, saját kérésére, továbbra is közös alapon dolgozhat.
  • A szabadság a társadalombiztosítási pénztár 100% -ában fizetendő.
  • Többszörös terhesség esetén a munkaképtelenség napjainak száma 194-re emelkedik, és teljes egészében kifizetésre kerül.
  • Bonyolult szülés esetén a nő egy további betegszabadságot kap. Hozzáadja a szülési szabadságot és 100% -ot fizet.

A munkáltatónak nincs joga arra, hogy megtagadja a munkavállalótól a szülési szabadság fizetését, ez ellentétes a joggal.

A várandós nő hidegkedhet vagy kórházba kerülhet a rendelés előtt. Ebben az esetben a kártérítés összege a szolgáltatás időtartamától függ. A terhesség és a szülési anyaság kártya az összeg 100% -ában fizetendő, függetlenül a szolgálati időtől, a pozíciótól és egyéb mutatóktól.

Szintén érdekes olvasni: a legegyszerűbb nyelveket tanulni