A tavasz hozzájárul a kreatív szellem felébresztéséhez, és ez egy kiváló alkalom arra, hogy egy virágüzlet szerepét kipróbálhassuk. A speciálisan összegyűjtött csokor megmutatja a különleges hozzáállást, és jobban emlékezni fog, mint bármely kész változat. De hogy a gondosan előkészített florista mesterművét nem nevezik “seprűnek”, használja a szakemberek tanácsát.

Természetesen a művészetben, a divatban, az építészetben és a dizájnban az eklektika uralkodik, vagyis a különböző stílusok kombinációja, és ezek a tendenciák a florisztika tekintetében is tükröződnek. De feltétlenül illeszkedő virágokat kell gyűjteni egy csokorban, nagy ízléssel és arányérzékkel, ezért ha nem biztos a művészi tehetségedben, akkor jobb, ha nem kísérletezel meg – akkor kockáztatod, hogy nem érted. Annak érdekében, hogy ne tévesszen meg, vegyen be néhány egyszerű szabályt, hogy milyen virágokat ne gyűjtsön össze egy csokorban.

Veszélyes Narcissus

Ha úgy dönt, hogy kiválasz egy csokrot, akkor ne adj hozzá nárciszokat és jácintokat. Nem lehet őket a vízbe, sem más színűre helyezni. Mindig külön kell állniuk, mert ezek a virágok nagyon mérgező nyálkahártyát bocsátanak ki, ami meggátolja más növények hajszálereit. Ennek eredményeképpen egy nárcisz “megöli” az egész csokrot – az egyéb virágok egy ilyen szomszéddal nagyon gyorsan táplálkoznak. Szintén tisztának kell lennie a krizantémokkal, allergiát okoz. Ha nem vagy biztos benne, hogy az a nő, akinek a csokrot szándékosan nem allergiás, jobb, ha nem ad hozzá krizantémt. Szintén érdemes megfontolni, hogy szeret-e virágokat erős szaggal, ha nem, akkor hagyjon fel liliomokat és jácintokat.

Fa és hagymás

Láttál valami tulipán kombinált rózsák, és hogy nem láttuk, mert ez sérti a másik duó egyetemes szabály – fahéjvirág kell kombinálni fa, és hagymával – hagymás. Ezért egy fa rózsa nem hagymás tulipán. De ha azt akarjuk, hogy hatást, és lenyűgözni a barátnője, akkor pótolni azt a tavaszi csokor fehér jácint, tulipán lila és sárga nárcisz, mert ezek a virágok és a hagymák nézel együtt. Igen, mert az ismert toxikus tulajdonságai nárcisz és jácint egy csomó nem fog sokáig élni, úgy, hogy jobb, hogy az azonnali wow-hatást. A sárga nárciszok és a kék jácintok tulipánjai is nagyon szépek lesznek.

Ebből a szabályból azonban van egy kivétel – a rózsák keveréke a hagymás liliomokkal, egy csokorban nem zavarják egymás életét és vizuálisan jól néz ki.

Régimódi és retro

De itt van, amit vörös rózsa csak nem éri meg, hogy összekapcsolják, ez fehér krizantém, egy csokor hosszú elavult, mégis, valahogy ez még mindig megtalálható a virág standokon. De itt is, minden attól függ, hogy milyen krizantémot és rózsák már felvette, mert nem csak a nagy krizantém, de melkogolovchatye bokor fajták, amelyek ideálisak, amely kiegészíti a rózsákat. Ne keverje össze a krizantémot a liliomdal. Azonban még egy ilyen párnak is jogában áll egy csokorban létezni, ha a képzelet és az ízlés megmutatkozik. Például fehér rózsákból, fehér krizantémokból és fehér liliomokból egy stílusos monobuket gyűjthet. Helyezzen a közepére egy magas liliomot, körülötte fehér rózsákat, és készítsen egy csodálatos “szoknyát” a krizantémokból.

De érdemes megkülönböztetni a régimódiust a hátulról. Most ismét népszerű mimóza. Nagyanyáink és az anyák, jóllakott ezzel a sárga virág tavasszal, majd egy-két órát a sorban kellett állni a szovjet korszak, a korszak a bőség, még a kezét nem akarta, hogy egy mimóza. De az idők megváltoztak, és mimóza ismét divatos, most már csak meleg nosztalgiát okoz ügyfeleinknek, mert ez közvetlen vonzereje az eredetünknek. De ez a mimóza már idézik kellemes emlékeket, ne tedd a vízbe, ő nem szereti őt – kezdi a rothadás és megfeketedik a sárga golyó.

Az íz és a szín

Ami a színkombinációk egy csokor kiválasztását illeti, akkor csak a képzeleted korlátozza. A színkörhöz választhat, és választható színeket választhat ki, de a modern florisztika egyesíti a kívánt dolgokat. Ne felejtse el, hogy virágokat kell frissen választania, és nem kell feketés szirmokat választania. Vásárolja meg őket bárhol, ahol a növényeket gyorsan vásárolják, például nagy halakra vagy bevásárlóközpontokra.

Ha még mindig nem vagy benne a florista tehetségedben, ne kétségbe esheted, bátran vegyél egy kész csokrot és ne légy fárasztó. Bármelyik nő értékelni fogja az ízlésesen kiválasztott csokrot, akárki is tette.

  1. Hogyan lehet meghosszabbítani a virágok életét?
  2. Virágok ebédre: az ismerős ételek új összetevői
  3. A bolygó legősibb növényei

Fotó: Getty Images