Ne feledje a sorozatot

A
Fotó: “Az első csatorna”

Moszkva, 1961. Viktor Khrustalev, a Mosfilm tehetséges operatőre nehéz helyzetben van. Valahogy részt vesz barátjának, Kostya Parshin tehetséges forgatókönyvírójának halálával, aki öngyilkosságot követett el. Khrustaliov szükséges eltávolítani a kollektív gazdaság komédia „A lány és a művezető” kap engedélyt, hogy a film alapján a figyelemre méltó forgatókönyv után megmaradó elhunyt író. Ez a forgatókönyv az Egor Myachin fiatal rendezőt akarja felmutatni. Khrustalev a gyakornokot a tiszteletre méltó Krivitsky rendezőnek szervezi kollektív vígjátékért. Ugyanebben filmsztárok korábbi felesége Hrustaleva Inga és fiatal szeretője Mariana, ami esik és Jegor Myachin.

Ki távolította el Khrustalev az öreg

Irina, filmeket készített könyvekből, és most könyveket írnak a szkriptekről?
Irina Muraveva

Írj egy könyvet a filmre, az “Exmo” kiadónak. Egyetértettem, mert biztos voltam benne, hogy nagyon egyszerű. Hát, hack-munka és szemetet. Különösen azért, mert megígértem, hogy elküldenek egy forgatókönyvet, ahol mindent már írt. Amikor a szkriptet kinyomtatták, kiderült, hogy egy papírzsák. Elkezdett olvasni és megragadta a fejét: nincs könyv! Van egy üres a filmhez és egy vázlat a prózához. Ebben az úton, bármilyen forgatókönyv jellemzője: az egész súly a rendező művészetére és a színészekre esik. Vegyél klasszikusokat. Például: “Gyönyörű hölgyem”. Emlékszel erre a filmre Audrey Hepburn nélkül? Vagy a “daruk repülnek” Tatiana Samoilova nélkül? Szóval gyorsan össze kellett volna kötnem azzal a ténnyel, hogy ez a munka nem lesz könnyű. Remélem, hogy a könyv nem fog beleesni a jó szerelem extrém regényének e műfajába.

Mi a regény eltérõ forgatókönyve?
Irina Muraveva

Bárki, aki nézte a filmet, akkor ne feledjük, hogy a legsúlyosabb drámai csomót „enyhülés” a történet Victor Hrustaleva, amely a vizsgáló Tzaneen gyanúsított a gyilkosság az író és Parshina, gyűlölni Hrustaleva az első pillanatban, kezd ásni az egész életrajzát. És akkor kiderül, hogy a sorsa Hrustaleva van egy sötét folt: az apa szabadította meg őt sorozás, a háború véget ér. Hogyan engedted el? Khrustalev megkapta a foglalást, és az apja irodájában dolgozott mindaddig, amíg a háború végéig maradt. Tsanin, miután rájött, hogy ez a lényegtelen a hős életében, feltárja a központi újságban. Khrustalev-elnököt nyugdíjba küldték. Tudod, amikor ilyen fordulatok rejtve vannak a filmben, akkor az abszurditásuk szinte láthatatlan, de a könyvben! És még jobb mondani, de az életben! Olyan, mint egy borotva a szemében. Kezdjük megérteni: ki az a Khrustalev apja? Valószínűleg ez a fő szovjet rakéta-pilóta Korolev. És hogyan élt Korolyov? Az ilyen életet úgy definiálják, mint: top secret. Milyen körzeti vizsgáló merné megragadni az űrállami fejlődés fejét? Igen, ez a szegény ember-nyomozó lenne fehér fogantyú, csatlakoztatható szoros-ing, és még nem lenne emlékeztették. A forgatókönyvemmel való “harcom” során ez talán a legnehezebb pillanat. Majdnem eltörtem a fejem. És itt jöttek fel: Khrustalev-vezető szeretné eltávolítani felülről. Valaki nagy akadályt támad ez a fő rakéta, valaki másra akarja helyezni a helyét. Kis kerület vizsgáló Tzaneen megkapja a munkát a felső, turkálni a „alján a hordó”, „fogás” egy magas rangú Hrustaleva keresztül junior.