Dan dari senarai kami, tidak seperti senarai IOC, Rusia pasti tidak akan hilang!

Atlet Rusia sedang mempersiapkan secara intensif untuk penaklukan Pyeongchang, di mana pada bulan Februari Olimpik Musim Sejuk 2018 akan diadakan. Dalam hal ini, mereka diminta untuk membantu pakaian dari syarikat Zasport, yang dicipta oleh pereka Anastasia Zadorina dan dibentangkan di Moscow pada 29 November.

Saman sukan biru, yang, sebagai kenyataan akhbar mengatakan, “sudah biasa kepada semua orang dari zaman kanak-kanak”, kain rajutan dan tiga warna sebagai elemen reka bentuk utamanya hampir kesemua 72 item koleksi ini adalah pakaian sukan Rusia di Korea Selatan. Sudah tentu, jika skandal doping dengan penyertaan mereka tidak menjejaskan keputusan IOC, yang dijangka pada 5 Disember.

Perhatikan bahawa di ruang media, gambar dari acara itu menyebabkan perasaan bercampur. Laman Vogue tempatan memanggil Olympians kami “yang paling bergaya”, dan “Afisha” mengejek: “Kenapa anda memerlukan borang jika anda tidak mempunyai Olimpik? Saya minta maaf. ” 

“Hari ini saya gembira dengan hasilnya,” kata pereka Anastasia Zadorina.

1/10

Menurut Anastasia, perkembangan pakaian ini memperhatikan tidak hanya keadaan iklim di bahagian selatan semenanjung Korea, tetapi juga keinginan para olahragawan. Nah, mereka tahu lebih baik, dalam pakaian apa yang lebih mudah untuk menambah langkah pertama dari kekaki – kami dari pihak kami mencadangkan untuk menilai bentuk negara lain yang turut serta dalam Olimpik Musim Sejuk yang akan datang.

Model di pusat menunjukkan bentuk perarakan atlit Rusia

Amerika Syarikat

Lebih dari pakaian Olympians di Amerika Syarikat bekerja jenama sukan yang berlainan. Pakaian untuk snowboarders dicipta oleh Burton, diilhamkan oleh lawatan pereka Greg Datsishin ke Muzium Smithsonian dan Muzium Angkasa. Bagi pemain ski, Spyder mempersembahkan kitnya, dan The North Face untuk pemain ski. Kostum untuk upacara penutupan Olimpik dan secara umum mencipta jenama raja fesyen Amerika Ralph Lauren (Baca: “Mr Polo: 5 fesyen revolusi pereka Amerika Ralph Lauren”).

Inilah bagaimana seragam pemain ski kelihatan seperti
Versi lelaki seragam untuk pemain ski
Versi wanita seragam untuk pemain ski
Lakaran rekaan awal
Bentuk upacara atlet Amerika, dicipta oleh Ralph Lauren

Perancis

Jenama fesyen, yang diasaskan oleh pemain tenis René Lacoste, melengkapkan pasukan Perancis buat kali ketiga berturut-turut. Ternyata sangat baik: tricolor Perancis yang terkenal dibaca dengan serta-merta untuk kemeja polo nama jenama, dan pakaian itu terbuat dari kain yang boleh disebut “pencapaian terakhir industri tekstil”. Tetapi jika tekstur itu tidak diadili dari gambar, maka reka bentuknya adalah sangat.

Jerman

Ahli sukan dari Jerman akan mendapat borang yang dijalankan oleh jenama Adidas (yang tidak menghairankan). Reka bentuk korporat jenama Jerman yang terkenal itu telah ditebak dalam segalanya: dari jaket pendek dengan tiga jalur terkenal di bahu ke seluar sukan kelabu, yang dimaksudkan secara harfiah untuk segala-galanya. Mengenai teknologi dan keselesaan, yang mana wakil-wakil janji jenama Jerman, kami tidak akan menulis. 

Sebelum ini, untuk peralatan pasukan kebangsaan Jerman, satu lagi jenama sukan Jerman Bogner bertanggungjawab.

Belarus

Untuk reka bentuk pakaian untuk pasukan kebangsaan Belarus, pereka bentuk Lyudmila Labkova menjawab. Dia mencipta pakaian seragam “upacara awam” untuk upacara pembukaan dan penutupan Olimpik, berdasarkan motif negara.

“Saya mengambil hiasan yang melambangkan ibu dan pengawal, dan menambahkan unsur-unsur kepadanya yang bermaksud nasib, kejayaan dan hasil. Perhiasan dalam budaya Belarusia mempunyai arti yang sangat jelas, dan dalam hal ini saya ingin menerapkan mereka yang dapat memanggil keberuntungan untuk pasukan Olimpiade kami, “kata agensi telegraf Belarusia yang memetik perancang itu.

1/5

The Lithuanian brand Audimas bertanggungjawab terhadap reka bentuk seragam sukan.

1/7th

Kanada

Pakaian seragam untuk Canadians dibangunkan oleh Hudson’s Bay. Warna utama untuknya adalah hitam, yang kelihatan terperinci merah dan putih dan, tentu saja, daun maple – simbol Kanada. 

Australia

Orang Australia tidak berpuas hati dengan bentuk mereka, memanggilnya “yang paling teruk, di kalangan semua yang pernah ditunjukkan.” Wartawan News.com.au membandingkannya dengan seragam pekerja bank dan dipanggil sama sekali tidak sesuai untuk atlet di acara utama dalam dunia sukan tahun ini.

“Jika saya sampai ke ANZ (bank terbesar di Australia dan New Zealand – ed.), Saya akan kagum,” kata pereka seragam Alex Perry.

Borang untuk acara rasmi dan serius dibuat dalam warna asli: hijau (Australia walaupun dalam bahasa Inggeris sering dipanggil The Green Benua), biru tua dan pasir-pasir. Kaos atlet adalah “digambarkan” dengan sangkar kecil.

Brazil

Bentuk pasukan bekas tanah jajahan Portugis ini telah dibangunkan oleh Puncak syarikat. Persembahan, berdasarkan foto itu, sangat sederhana. 

Jepun

Untuk reka bentuk seragam atlet Jepun, Asics bertanggungjawab. Pilihan warna oren terang kelihatannya agak pelik, kerana ia tidak dikaitkan dengan negara Matahari Terbit. Tetapi apabila ia datang untuk keselesaan juara masa depan, keputusan warna sebenarnya tidak boleh menjadi kriteria utama untuk penilaian.

Negara lain

Seragam Serbia
Seragam Latvia
Seragam Lithuania
Seragam Lithuania
  1. 10 contoh paling berjaya dalam Olimpik dari sejarah Sukan Olimpik Musim Panas
  2. Dari Lubuten ke HM: bentuk yang paling dibincangkan dari Olympians-2016
  3. Fizkult-hello: bagaimana memakai pakaian dalam gaya sukan

Foto: Getty Images, belta.by, arkib perkhidmatan akhbar, Instagram.com