Dalam usia kita, seseorang yang ingin mencapai kejayaan dalam kehidupan memahami nilai masa. Sudah tiba masanya tidak mempunyai orang yang cukup aktif dan berkemampuan untuk meningkatkan tahap pendidikan mereka atau mengembangkan pengetahuan dan kemahiran mereka.

Sementara itu, hari ini, menurut Undang-undang Pendidikan di Persekutuan Rusia, warganegara yang mempunyai pendidikan vokal menengah profil atau pendidikan tinggi dalam bidang khusus boleh menerima pendidikan tinggi dan ijazah sarjana muda dalam masa yang singkat – hanya dalam masa 3.5 tahun.

Pendidikan dipercepatkan – untuk orang yang bercita-cita tinggi

Dekan Fakulti Ekonomi, Yaroslavl State University dinamakan selepas PG. Demidova, Doktor Ekonomi, Profesor Lyudmila Borisovna Parfenova:
Lyudmila Borisovna Parfyonova

«Fakulti Ekonomi, Universiti Negeri Yaroslavl dinamakan selepas. P.G. Demidova melatih pakar dalam pelbagai bentuk latihan. Sistem dipercepatkan membantu, setelah masa yang telah disimpan, untuk menerima pendidikan tinggi berkualiti tinggi dan diploma sampel negeri. Tidak mudah untuk belajar untuk program ini – anda memerlukan disiplin yang ketat, keupayaan untuk bekerja sendiri setiap hari, tetapi pelajar kami berjaya mengatasinya. “

Dmitry Mihailov, 33 tahun, pelajar sambilan, profil “Kewangan dan Kredit”:
Dmitry Mikhailov

“Untuk pekerjaan saya sekarang, jika saya mahu naik tangga kerjaya (saya bekerja di sebuah syarikat farmaseutikal komersial), satu-satunya pendidikan perubatan yang saya sudah ada tidak mencukupi. Dengan pendidikan surat-menyurat yang dipercepat, menjadi lebih mudah bagi saya untuk memenuhi rancangan saya. Jadi boleh katakan tentang diri sendiri, mungkin, semua rakan sekerja saya. Sudah tentu, motivasi yang mereka terima pendidikan berbeza untuk semua (kekurangan ilmu yang diperoleh sebelum ini, ada yang telah mengubah pekerjaan mereka dan baru belajar, terdapat pelajar dengan diploma pendidikan vokal menengah yang menerima pendidikan tanpa pendidikan), tetapi matlamat satu – untuk mendapatkan pendidikan tinggi dalam masa yang singkat. ”

Irina Samoylova, 29, pelajar dalam kursus surat-menyurat, profil “Kewangan negeri dan perbandaran”:
Irina Samoilova

“Saya juga mempunyai satu pendidikan tinggi, satu undang-undang, tetapi saya belajar di sebuah universiti komersial, yang tidak mempunyai peluang untuk mengeluarkan saya diploma negara. Kerana kepentingan kerjaya saya berkaitan dengan perkhidmatan negeri (saya bekerja di Jabatan Kesihatan dan Farmasi wilayah Yaroslavl), diploma yang diperoleh di YarSU – di salah satu universiti negeri paling dihormati di Rusia, sememangnya perlu bagi saya. Fakulti melakukan yang terbaik untuk memastikan bahawa orang yang bekerja, keluarga, dengan anak-anak dapat sepenuhnya menguasai program ini. Bagi kami, kami membangunkan kurikulum individu, membuat jadual mudah untuk kelas, menyediakan bahan latihan di media elektronik, pada bila-bila masa kami boleh menghubungi guru-guru untuk perundingan dari jauh. Singkatnya, dia yang benar-benar mahu belajar di sini, dia boleh melakukannya! ”

Kenapa pelajar memilih fakulti ekonomi YarSU

Timbalan Dekan Fakulti Ekonomi dalam kursus korespondensi latihan YarSU. P.G. Demidova Galina Akhmetovna Boyko:
Galina Akhmetovna Boyko

“Fakulti kami mempunyai beberapa kelebihan yang tidak dapat disangkakan bahawa para pelajar tidak sabar-sabar untuk mengambil kesempatan. Pertama. Fakulti Ekonomi mempunyai banyak pengalaman dalam latihan untuk sistem bertingkat: pakar, sarjana muda, dan tuan. Yang kedua. Di fakulti adalah fakulti yang berkuasa. Mereka adalah guru tertua dengan catatan panjang perkhidmatan dan belia kreatif berbakat. Ketiga. Kami fleksibel dan mudah alih. Fakulti dapat dengan cepat bertindak balas terhadap perubahan dalam standard pendidikan dan bertindak balas dengan cepat terhadap permintaan baru dari pasar buruh. Keempat. Fakulti telah membuat perjanjian dengan sejumlah besar perusahaan dan organisasi untuk lulus amalan pengeluaran dan pra-diploma, dan pelajar kami tidak mempunyai masalah dengan pekerjaan berikutnya. Kelima. Fakulti mempunyai kehidupan ekstrakurikuler yang aktif: kita mempunyai kelab dan persatuan pelajar. Dan ini bermakna bahawa ia sangat menarik untuk belajar bersama kami! “

Jawatankuasa kemasukan: blitzkopros

Timbalan Dekan Fakulti Ekonomi untuk Penyelidikan Alla A. Kostrova menjawab soalan-soalan yang paling popular dari peserta.
Alla Anatolievna Kostrova

Apakah arahan latihan di Fakulti Ekonomi YarSU di bawah program dipercepatkan pada borang surat-menyurat?

– Arah “Ekonomi” (profil “Perakaunan, analisis dan audit”, “Kewangan dan kredit”, “Aktiviti ekonomi luar negara organisasi”); “Pengurusan” (profil “Pengurusan Projek”); “Pengurusan negeri dan perbandaran” (profil “Kewangan negeri dan perbandaran”).

Bilakah perlu untuk membuat kesimpulan dengan universiti?

– Anda boleh membuat kontrak latihan sebaik sahaja permohonan, pembayaran hanya selepas mendaftarkan pelajar.

Dalam bentuk apakah peperiksaan masuk untuk kemasukan ke bentuk latihan surat-menyurat yang dipercepatkan?

– Dalam bentuk ujian yang termasuk soalan mengenai kajian sosial, matematik dan bahasa Rusia. Pengujian akan berlangsung pada bulan Ogos, tarikh akan ditentukan tambahan. Keputusan ujian akan diketahui pada keesokan harinya selepas ujian.

Dokumen apa yang perlu saya serahkan kepada pejabat kemasukan?

– Diploma pendidikan vokasional menengah atau tinggi, SNILS, 4 foto (matte), saiz 3 * 4 cm.

Bila dan di manakah penerimaan dokumen bermula?

– Mulai 20 Jun dalam jawatankuasa pemilihan di alamat: Yaroslavl, st. Kirov, d. 10/8. Telefon: (4852) 30-32-10, 31-43-73, E-mel: [email protected]