Misha Smirnov
Misha Smirnov
Misha Smirnov

Pada hari yang lain, Internet telah diketuk oleh berita: di Eurovision Junior negara kita akan diwakili oleh pasukan Perm. Malah, Misha Smirnov yang berusia 12 tahun, yang diamanahkan untuk bertindak di bawah bendera Rusia pada pertandingan itu, tinggal di Moscow. Dan seluruh pasukannya juga. Tetapi masih ada hubungan dengan Perm: lagu “Dream” untuk Misha ditulis oleh komposer Vyacheslav Mertsalov, yang mereka temui melalui projek Perm bersama.

“Saya bukan dari Perm, dari pinggir bandar,” kata Vyacheslav Mertsalov ke laman Hari Wanita. – Tetapi selama lapan tahun saya telah bekerja dengan Tentorium syarikat Perm. Kami mempunyai banyak projek bersama, termasuk siri animasi “Pchelography”, berkat yang kami kenal dengan Misha Smirnov. Beliau menyuarakan watak-watak dan melakukan suara-suara. Jadi kita disambungkan dengan kerja pada kartun Perm! Apabila terdapat pemilihan untuk Peraduan Lagu Junior Eurovision, saya memutuskan untuk menulis lagu untuk Misha. Saya mendengar pendapat berbeza mengenai “Mimpi”. Seseorang berkata bahawa lagu itu terlalu perlahan. Tetapi nampaknya saya dengan komposisi cepat Misha tidak akan kelihatan begitu meyakinkan. Lagipun, dia seorang penyanyi lirik. “

Vyacheslav Mertsalov
Vyacheslav Mertsalov

Penonton Misha Smirnov terkenal sebagai finalis pameran “Suara. Kanak-kanak. ” Dan ramai yang akan bersetuju bahawa komposisi lyric itu adalah yang terbaik untuknya.

Petikan daripada lagu: Langit ini merayap dan saya naik lebih tinggi di mana impian itu. Dan di tengah-tengah bidang bintang ini, saya melihat bandar lampu.

Untuk melihat bagaimana penonton bertindak balas kepada lagu itu, Vyacheslav akan dapat secara peribadi: dia merancang untuk pergi ke Junior Eurovision sebagai sebahagian daripada kumpulan sokongan Misha Smirnov. Ingatlah: tahun ini pertandingan lagu televisyen antarabangsa untuk kanak-kanak akan diadakan pada 21 November di Bulgaria.