– Nem tudom többé – a 10 éves Sasha fájdalmasan forgatta a szemét, és a noteszgéjére dobta a fejét.

A notebook a dobozban volt. Matematika.

Igen, a gyermekek minden tudományának királynője gyakran nehezebb, mint az irodalom, a történelem vagy más humanitárius ismeretek. De matematika nélkül, sehol. Hogyan tudsz megbirkózni vele?

Az ő módszerét a brit tanár, Cathy Highgam találta fel, aki tíz évet töltött az életében, hogy megpróbálja matematikai bölcsességet tanítani mások gyermekei számára. És amikor ugyanazt a problémát tapasztaltuk, de már a saját családomban (Katie három gyermeke van), úgy döntöttem, hogy valamit megváltoztatnom kell. És létrehozta a “Katie’s Classroom” -t – egy portált, amely a gyerekek és a szülők számára segítséget nyújt egy összetett tudományban.

Hogyan segítsünk gyermeke megtanulni a matematikát?
Fotó: GettyImages

És összegyűjtöttük az első tíz olyan tippet, amelyet Mrs. Highgam ad a diákoknak és szüleiknek. Tehát itt vannak.

1. Beszélj a tanárral

És nem egyszer – amikor találkozunk. Rendszeresen kommunikál a matematika tanárával. Tehát megértheti, hogy mi a legnehezebb a gyermeke számára. És mondhatod, segíthetsz neked.

2. Gyakorlat!

Parafrazi Vladimir Ilyich elvtársat, gyakorlatot, gyakorlatot és gyakorlatot. Különösen, ha a GIA vagy EGE orrán. Többször is megoldja a feladatokat a gyűjteményektől, eldöntheti a korábbi ellenőrzésekből vagy az előző évekből származó vizsgálatokból származó példákat. Halkan hangzik, de tényleg segít. Amikor a gyerek rájön, hogy mindezeket a nehéz feladatokat megoldja habozás nélkül, biztosabbá válik. De a bizalom hiánya miatt gyakran a gyerekek hibákat követnek el.

3. Kicsit, de gyakran

Minden valódi nő tudja: a szabályosság a legfontosabb probléma megoldása, legyen az kozmetikai eljárások, étrend vagy sport. Ez ugyanaz a matematikával. Még 15 perc, de minden nap segíteni fogja a gyermeket, hogy megbirkózzon még a legkellemesebb számításokkal is.

4. Felvétel és böngészés

Hagyja, hogy a gyermek ne csak rögzítse a választ, és megoldja a problémát, még akkor is, ha helyes. Jobb, ha festeni fogja az egész döntési folyamatot. Ha még mindig hibázik, akkor láthatja, hol történt a hiba. És a probléma helyreállítása. És ha egy kis géniusz mindent eldönt az elméjében, hogy elkapja azt a pillanatot, amikor valami rosszul ment, akkor sokkal nehezebb lesz.

5. Ösztönözni

Nos, vagy legalábbis dicséret. A kis, még apró díjak és dicséretek segítenek a gyermeknek abban, hogy érezze, hogy valóban valamit ért el. Anya csodálata, például – nem fogod elhinni, de nagyon fontos. Egy kicsit büszkélkedő vagy akár a narcissizmus sem akadályozta meg senkit. Végül a gyermek feje “Nem tudom, nem tudom megtenni” helyettesíteni fog egy másik, hasznosabb: “Még nem tudok, de sikerülni fogok.”

6. Ismerje meg a szorzótáblát

Átkozott? Nos, igen. De ez nem jelenti azt, hogy nem működik. A gondolkodás sebessége, a reakció gyorsasága – mindez tökéletesen képzett, egyszerűen a példákat a szorzótáblán keresztül mozogva. És egy kis időt vesz igénybe. Ez a játék az “égő számokban” megtörténhet, miközben az ágyat elszórja este, mosogat, tisztítószereket – igen, még sétálni is.

Hogyan segítsünk gyermeke megtanulni a matematikát?
Fotó: GettyImages

7. Ismétlés – a tanulás anyja

Ha egy új téma túl kemény, akkor talán a probléma az, hogy a diák még nem tanulta meg eléggé az előzőt. Menjen vissza egy-két lépéssel, ismételje meg a régi témákat. És ismét, haladj előre, az egyszerűtől a komplexig.

8. Ismerje meg a lényegét

Hadd tanítsanak ugyanolyan módon minden gyermeket, de különböző módon érzékelik az információkat. Néhányan úgy tűnik, hogy a pelenka gondolkodás ajándéka a pelenka. És másoknak is meg kell jeleníteniük a problémát annak megoldása érdekében. Talán vizuális segédeszközöket, rajzokat és egyéb gyakorlatokat fogsz látni? Próbálja ki.

9. Ismertesse

A gyermekszobában egyfajta matematikai sarok legyen: az osztályban vannak táblák, sémák és képletek, ezért legyenek azok. Ismét megbotlik egy pillantást ezekre a gyönyörű dolgokra – jobb emlékezni.

10. Tegye közelebb a matematikához

És még ismerős. Ha megérti a gyermek által elfoglalt helyet a tudomány az életünkben, akkor könnyebb lesz elviselni azt a tényt, hogy szükséges, hogy ismerjük és megtanulják a különböző feladatokat. Tegyük fel például, maga meséli kommunális mennyiségű adat bevételek, számolja az időt a mozgás, amelynek középpontjában a busz menetrend, az összeg a betét a boltba, és így tovább. D. Ekkor világossá válik, hogy nem a matematika sehová.

Bővebben: Stokke szék