Mikor jár az ovuláció?

Az ovuláció az a folyamat, amelynek során az érett tojás a petefészket elhagyja a petevezetékben. Ez rendszerint a ciklus közepén történik. Meglepő módon a tojás legfeljebb az ovuláció után egy napig életképes marad. De a lányok, akik nem tervezi a terhességet, emlékeztetni kell arra, hogy a spermiumok több szívós és várhat, legfeljebb 5 napig a női szervezetben. Ezért egy nem védett szexuális közösülés, amelyet néhány nappal az ovuláció előtt hajtanak végre, koncepcióhoz vezethet.

amikor 30 napig tartó ciklus lesz az ovuláció
Számolja ki, hogy az ovuláció, ha a ciklus 30 nap, segíti a speciális számológépeket és teszteket
Fotó: Getty

De ha gyermekről álmodtál, hasznos lesz, ha megtudja, hogy a petefészek elhagyja a petefészket. Emiatt növelheti a fogamzás esélyeit. Rendszerint az ovuláció 14 nappal a menstruáció előtt jelentkezik, ezért nem nehéz kiszámítani. Ez a módszer azonban csak a rendszeres 28-30 napos ciklusú nők számára alkalmas. A többit a következő számításokkal kell elvégezni:

  1. Ismerje meg a ciklusidőt az elmúlt 6 hónapban.
  2. A legrövidebb ciklusból vonjuk le a 18. számot. Ez lesz a korai ovuláció vagy az első termékeny nap.
  3. Vegyük a leghosszabb 11 ciklust. Az eredmény a késői ovuláció vagy az utolsó termékeny nap.

Most, hogy megnövelje a fogamzás esélyét, aktív szexuális életet kell élveznie az első termékeny naptól az utolsóig. Sajnos azonban ilyen számológép nem ad 100% -ot az eredményeknek. Ezért javasoljuk az ovuláció számításának egyéb módjait.

A terhesség kiszámítása?

A számológépen kívül a következő módszerek is használhatók az ovuláció meghatározásához:

  • Basális hőmérséklet. A módszer az, hogy egy reggeli nő a hőmérsékletet a végbélen méri. Ez a módszer elég hatékony, de csak akkor, ha a kutatást egyszerre végzik el. Az ovuláció során éles hőmérsékleti felugrás következik be.
  • Test. Ennek a módszernek köszönhetően megismerheti a luteinizáló hormon jelenlétét a vizeletben. 2 nappal a tojás felszabadulása előtt az anyag szintje élesen nő. Az a tény, hogy az ovuláció közel van, két szalagot fog szólni a teszten.
  • USA-ban. Hála a tanulmány tisztán látni a jeleit ovuláció, mert megjelenése után a tojás lesz észrevehető különbség a petefészek kapszula. Ebben az esetben a módszer nem olyan drága, ezért gyakran igénybe veszik azokat a nőket, akik teherbe akarnak esni.

Határozza meg, hogy az ovuláció napja fontos minden olyan család számára, aki álmodik arról, hogy baba legyen. Ez segíti a különböző tanulmányokat és teszteket.