„Uram, csak mínusz tizenhárom, és azt szeretnénk, hogy egy piros kötött gyapjú alsónadrág és üljön otthon a Baby Soft és kakaó,” – ez a gondolat soha nem hagytam a fagyasztott fej egészen dolgozni. A gyerekek ebben az időben a vidám (jó, nem, nem igazán) rohant az iskola és a hengerelt a szán a kertekben. – Ez könyörtelen – folytattam egy fagyos fejjel. – Vagy talán éppen csak a tél ébredt? A faluban iskolába jártam -30-kor, és semmi.

De komolyan, mi a számok, hogy a hőmérő jogosan tartani a gyermek otthon, és nem veszik figyelembe a hiányzások? Kiderült, hogy meglehetősen lenyűgöző. És minél idősebb a gyermek, annál fagyálló lehet.

Milyen hőmérsékleten járhatnak a gyerekek az iskolába
Fotó: GettyImages

Itt vannak ezek a számok.

– fagy esetén -32 és a ház alattiak kivétel nélkül ülnek;

-30-ban az iskola figyelmen kívül hagyta a kilencedik osztályosokat és a fiatalokat;

– a -28 a hetedik és a fiatalabb iskolások nem járhatnak iskolába;

a -27 otthon vannak a negyedik osztályosok és az összes általános iskola minden diákja;

– ha hőmérőn -26, Csak a legfiatalabb diákok, az első és második osztályú diákok maradhatnak otthon.

Igaz, még két módosítás van. Egy – a szél felé. Mellékhőmérsékletet jeleztek széltelen időben. Ha a szélhullámok másodpercenként akár 5 métert is elérhetnek, bátran dobjon le egy fokot a felső határról. És ha a szél erősebb, akkor már két fokot is kipattanhat. Vagyis az első osztályosok otthon maradhatnak -24-nél és alatta. A középiskolásoknak azonban csak a -28-as és a hidegebbek joga van iskolába járni.

A második módosítás regionális. A helyi egészségügyi részlegnek joga van arra, hogy a lehető legnagyobb hőmérsékletet tegye ki, ahol iskolába járhat. Tehát ne legyen lusta, hogy nézd meg a honlapján a helyi közigazgatás – lehet az utód már jogos indok, hogy üljön a fűtést. Nos, a szüleim sajnos nem szerencsések. Mi, felnőttek, minden időben munkába kell mennünk, a legrosszabb fagyon keresztül.