A beltéri növényeknek óriási támogatást igényelnek, mert nincsenek ott, ahol a mezőkön és a gyümölcsösökön rendelkezésre álló mikroelemek nem állnak rendelkezésre. Az egyetlen lehetőség, hogy segítsen a növénynek a potban, hogy az optimális mennyiségű könnyű, nedves és ásványi műtrágyát biztosítson.

Megtermékenyíthetők a nitráttal?

A “salétron” elnevezés alatt négyféle nitrogéntípus rejtőzik. Ezek közé tartoznak a mikroelemek, amelyek hasznosak a növények számára, valamint élelmiszerek, robbantási összetevők, amelyek pirotechnikai termékeket használnak.

A nitrogén műtrágyák jellemzői:

  1. Pozitívan befolyásolja a növények szárának növekedését, de gátolják a virágzást és a gyümölcsképződést.
  2. A nitrogén műtrágyák szárazítják a talajt, így a táplálkozás idején a virágok további öntözést igényelnek.
  3. A nitrát oxidálja a talajt, így jobb a talajösszetétel előzetes tanulmányozása.
hogyan szabadítsuk meg a salétát
Hogyan lehet megtermékenyíteni a beltéri növényeket nitráttal?
Fotó: Getty

És ne felejtsd el a biztonsági intézkedéseket. A nitrogén műtrágyákat nem lehet szalmával, tőzeggel, száraz levelekkel kombinálni, máskülönben a növények égése nem kerülhető el. Ezenkívül, ha ezeket a mikroelemeket öntözik, vagy száraz granulátumokat bontanak ki, óvatosan tartsa be a talajt. Lehetetlen, hogy egy száron vagy leveleken esnek.

Mikor kell megtermékenyíteni a nitrátot?

A növényátültetés vagy ültetés során, tavasszal, amikor a talajrészük nő és szükség van a nitrogénre, megtermékenyítik a nitrátot. Fontos, hogy a kertkultúrák, mint az uborka, a sárgarépa, a sütőtök, a gyümölcsökben lévő nyomelemek felhalmozódása, és a nitrátok mérgezők.

Palánták vagy vetőmagok ültetése esetén az ilyen talajt egyszer megtermékenyítik. Ha egy éven belül nitráttal kezelik, akkor jobb, ha megtagadja a nitrát alkalmazásának következő lépését.

Lehetséges-e a beltéri virágok megtermékenyítése nitráttal?

Nem minden virágnak szüksége van nitrogén műtrágyákra, egyesek esetleg nem alkalmasak. Jobb, ha előzetesen megismerhetjük egy otthoni növény jellemzőit, olvassuk el az interneten szakosított fórumokon.

A beltéri virágok felső öltözködésének jellemzői:

  • Hígítsunk 1-2 evőkanál salétromot 10 liter vízre, öntsük a szár alá. Ha a műtrágya száraz állapotban van, vegyen 15 db pelletet literenként.
  • Néha több anyagot kell használni, majd vegyesen kevert műtrágyákat kell vásárolni.
  • Néhány tenyésztő tanácsot ad az ammóniumsó helyett a fa hamu használatára, 1 km-re Km. m 0,5 kg-ig használható.

Megvásárolni becses mikro- vagy makro elemeket a beltéri virágokra, ne feledje a biztonságot. A sóspirán könnyen meggyullad, gyorsan felszívja a nedvességet, és használhatatlanná válik.

Szintén jobb, ha gyermekek számára hozzáférhetetlen helyen tartja. Csak a növények szezonális fejlődésének és az egyéni toleranciának való megfelelés figyelembevételével könnyű elérni a jó eredménnyel – zöld erős hajtásokkal és nagy fényes levelekkel.

Szintén érdekes: mennyire szépen vágni egy uborka