Hogyan szeleteljek egy szürke tőkehalat?
Hogyan szeleteljek egy szürke tőkehalat?
Fotó: Shutterstock

Hüvelyben sütve zsemlemorzsában

A készítmény a ételek a felírt: – szövetváz 2 szürke tőkehal; – 50 g keksz – 1 tojás; – só és bors ízlés szerint – növényi olaj a sütéshez hal.

A szürke tőkehal sütése előtt a hasított testeket, amelyeket leggyakrabban fagyasztott formában adnak el, szobahőmérsékletre, tisztare, bélre és öblítésre kerülnek. Vágja a hasított testet néhány centiméteres vastagságú darabokra, így gyorsabban pörkölnek. A tojást sóval és borssal habverjük, tegyük a tálakat egy lapos tányérba. Minden egyes tojásba rakott halakat, minden oldalról, zsemlemorzsába tegyünk, és forró olajjal sütjük. Várja meg, amíg a hal egyik oldala el nem párolódik, majd fordítsa a másik oldalra. Kívánatos, hogy egyidejűleg az olajszint eléri a darabok középpontját, majd a szürke tőkehal mélyen sütve sült. Egy hasonló receptben megölik a szürke tőkehalat és megsütjük a mélysütőben, de ebben az esetben az olajfogyasztás sokkal nagyobb lesz.

Ha a darabolás során a darabok a kés pengéje alatt szétesnek, akkor a halakat megolvasztják és újra tárolják a tárolás során. Ebben az esetben nem zsemlemorzsában sütjük, hanem tésztában, különben a darabok nem fogják megtartani a formát.

A kész csirkefilé helyett egy chahokhbili készletet használhatunk, amelyben a csontban kis darab hús van. Ebben az esetben az edény sokkal lédúsabb lesz, de a használat kevésbé kényelmes

A pörkölt szürke tőkehal receptje

Halak főzéséhez vegye be: – 2 tetemek szürke tőkehal – 1 tojás – 1 evőkanál. l. ásványvíz gázzal vagy sörrel – 2 tbs. l liszt – 3 evőkanál. l. növényi olaj – só, fűszer ízlés szerint.

Készítse elő a halat a főzéshez tisztítással és öblítéssel. Vágja fel a bordákat és a farkát. Ha a halat lehűtik, azonnal elkezdheti beletörni és elvágni. Az elkészített hasított testeket 1,5-2 cm vastag darabokra vágják, sózzák és borsozzák őket. Ezzel párhuzamosan a tojásokat a tojás, az ásványvíz vagy a sör és a liszt keverésével keverjük össze. A sűrűsége a tésztába olyannak kell lennie, hogy ne engedje el egy darab halat, de nem úgy tűnik, mint egy tésztát gombóc, különben a kéreg hal lesz túl szoros. A gázzal ellátott folyadékok használata ebben a receptben lehetővé teszi, hogy egy csomósabb tésztát kapjunk.

Heat serpenyőben növényi olaj forráspontja, akkor tedd azt óvatosan szürke tőkehal darabokat minden oldalról kent tésztába. Hal megsütjük, amíg aranybarna egy kézzel, majd flip-szürke tőkehal spatulával, és főzzük a másik oldalon. Ha a darabok elég vastagok, akkor fordítsa el mindaddig, amíg a claret aranyszínű lesz minden oldalról. Ne takarja le a sütőedényt fedéllel, különben a pörkölt szürke tőke pirítson.