Miért kell egy táska mosáshoz?

Még a legkényesebb módban is, a vékony szövetekből, fűzőkből, kötögetésekből származó dolgok deformálódhatnak. A hímzés, a gyöngyök, a strasszok, a flitterek elveszítik a külső megjelenést a dob felszínén való súrlódástól, elszakadnak és elakadnak a mosógép mosogatójában. A cipők megkarcolják és megrongálják a dobot, és a véletlenül elakadt alsónemű aljzatai fenyegetik a gép súlyos lebomlását.

A kopás és a mosógép sérülésektől való védelme érdekében különleges zsákok segítenek.

Mosózsák ruhák mosásához
A ruhák mosáshoz való táska segít megőrizni a dolgok megjelenését és védeni a mosógépet a törésektől
Fotó: Getty

Táskák típusai mosáshoz

Leggyakrabban a mosás fedelei nejlonból vagy poliészterből készülnek – ezek a szövetek nem deformálódnak és nagy hőt viselnek.

  • A finom mosás táskák finom hálóból készülnek. Hengeres és merevítő alakúak lehetnek – ilyen zacskóban gyöngyökkel vagy flitterekkel hímzett hímzéssel ruhát moshat.

  • Táska fehérneműhöz és csontokkal ellátott fűzőhöz – homogén anyagból, merevítőkkel. Ez nem teszi lehetővé, hogy a véletlenül esett kő károsítsa a dobot, és ugyanakkor lehetővé teszi a ruhák mosását is.

  • Táska négyzet vagy téglalap alakú cipők mosásához, kis vagy nagy hálóból. A legtöbb ilyen táska egy pár cipő számításával készült.

A táska mérete a dolgok száma és mennyisége alapján kerül kiválasztásra: kicsi – a fehérneműhöz, nagy – felsőruházathoz és nagy dolgokhoz.

Hogyan használjam megfelelően a mosózsákot egy mosógépben?

Annak érdekében, hogy a táska a lehető legjobban teljesítse funkcióit, tartsa be néhány egyszerű szabályt:

  • Ne töltse meg a zsákot a térfogat több mint háromnegyedével. A dolgok szabadon mozoghatnak benne: a táskát nem törölje át a lengyelvel, hanem a ruhát a táskában;

  • Válasszon egy táskát a tételek méretének megfelelően;

  • győződjön meg róla, hogy a táska a végéhez van rögzítve, ha cipzárral van ellátva vagy megfelelően rögzítve van, ha a táska fűződik;

  • Ne takarja le a mosóporat a zsákban – használja a mosógép speciális tálcáját;

  • Ne tegye túl a mosógépet.

Táskák a mosáshoz – egyszerű és praktikus találmány, amely segít energiát és időt takarít meg, a dolgokat és a mosógépet.

Lásd még: hogyan lehet semlegesíteni a kellemetlen szagot