kulat di bahagian belakang
Bagaimana untuk menghapuskan kulat di bahagian belakang
Foto: Getty

Selalunya kulat boleh muncul kerana miokosis yang tidak dirawat atau diabaikan di bahagian lain badan, kerana ia dapat dengan mudah menyebar. Sekiranya kulat mempunyai rupa bintik-bintik putih, maka, kemungkinan besar, ia adalah pesakit. Walau bagaimanapun, diagnosis yang tepat hanya boleh dibuat oleh pakar dermatologi selepas analisis tisu. Oleh itu, lawatan ke doktor tidak berbaloi.

Bagaimana untuk menghapuskan kulat di bahagian belakang?

Rawatan mycosis mestilah rumit, iaitu, merawat rawatan tempatan kawasan kulit yang terjejas dan mengambil ubat antikulat secara lisan (secara lisan). Untuk rawatan luaran, salap dan semburan digunakan dengan bahan aktif, yang menghentikan pertumbuhan sel-sel kulat. Pastikan anda mengikuti dos dan bawa rawatan pada akhirnya, jika tidak, akan berulang, dan penyakit akan pecah dengan semangat yang diperbaharui.

Persediaan lisan antifungal juga diresepkan oleh doktor mengikut jenis penyakit. Bagi kanak-kanak, terdapat ubat-ubatan khas yang lebih perlahan bertindak ke atas badan.

Kerana ketoksikan yang tinggi, persediaan mulut terhadap mios mempunyai beberapa kontraindikasi:

· Fungsi hati dan buah pinggang terjejas;

· Penyakit sistem hematopoiesis;

· Penyakit onkologi;

Gangguan metabolik yang serius.

Mengenai kehadiran penyakit kronik yang serius, adalah perlu untuk memaklumkan kepada doktor yang merawat kulat supaya ia mengambil kira mereka apabila menetapkan ubat antijamur.

Selari dengan rawatan penyakit yang mendasarinya, vitamin dan dadah biasanya ditetapkan untuk imuniti, kerana kulat sering dipengaruhi oleh organisme yang lemah.

Oleh itu, jika anda atau anak mempunyai kulat di belakangnya, gambar dari Internet, walaupun sangat mirip dengan gejala anda, tidak akan membantu anda membuat diagnosis yang tepat. Oleh itu, pada tanda-tanda pertama penyakit kulit (kemerahan dan lepuh pada kulit, mengelupas, gatal-gatal atau pembakaran), anda perlu menghubungi pakar. Jika kulat tidak dirawat dengan betul, ia boleh merebak ke bahagian lain badan, dan produk-produk yang penting akan membahayakan tubuh dengan toksin. Di samping itu, risiko menjangkiti orang yang tersayang adalah tinggi.

Untuk mengurangkan kemungkinan penampilan berulang kulat di bahagian belakang, anda perlu menguatkan kekebalan, membersihkan bahagian belakang anda dengan teliti, memakai pakaian dari tisu bernafas dan memantau kesuciannya.