Daripada syampu rambut mustard yang baik

Adalah dipercayai bahawa syampu ini merangsang pertumbuhan rambut: ia dibenarkan oleh fakta bahawa mustard “memanaskan” kulit kepala dan menyebabkan tergesa-gesa darah, memperbaiki keadaan folikel.

syampu mustard
Syampu Mustard menguatkan rambut.
Foto: Getty

Mereka yang telah mencuba syampu mustard, menonjolkan faedah lain. Dengan penggunaan biasa, rambut menjadi:

  • taat;
  • berkilat;
  • kuat;
  • sutera.

Di samping itu, rambut selepas mencuci dengan sawi mengekalkan kesegaran untuk masa yang lebih lama dan kurang kotor. Kesan terbaik membolehkan anda mencapai penggunaan biasa syampu dari mustard. Di samping itu, penyediaan produk ini sering digunakan untuk mengeluarkan ubat herba dan minyak pati, yang membawa faedah mereka sendiri kepada rambut.

Resipi Syampu Mustard

Untuk penyediaan kosmetik hanya serbuk mustard digunakan, yang boleh dibeli di farmasi konvensional. Bagi orang yang mempunyai kulit sensitif, ia tidak sesuai, jadi anda perlu menguji alahan sebelum memohon. Serbuk cair hanya dengan cecair panas.

  1. Resipi klasik. Sebagai asasnya, anda boleh menggunakan sabun bayi biasa, yang berasaskan parut besar. Untuk kegunaan sekali, 1/4 cawan diperlukan. Juga perlu 2 sudu besar. l. nettle atau chamomile broth dan 2 sudu besar. l. tepung mustard. Segala-galanya bercampur-campur dan dicurahkan ke dalam bekas yang mudah. Untuk meningkatkan sifat-sifat berfaedah, disarankan untuk menegaskan syampu di tempat yang sejuk untuk sekurang-kurangnya 5-7 hari.
  2. Untuk jumlah rambut. Ambil 1 sudu teh. gelatin, tuangkan 60 g air suam, selepas setengah jam campuran ditapis dengan teliti. Atas dasar itu ditambah kuning telur dan 1 sdt. mustard.
  3. Untuk rambut berminyak. Dalam kes ini, anda boleh menyediakan syampu “dengan margin.” Anda memerlukan 100 ml air suam, 150 ml cognac baik dan 2 sudu teh. serbuk mustard. Kontena digegarkan sebelum digunakan. Pastikan syampu rambut selama 2-3 minit, selepas ia dibersihkan dengan sempurna. Jangan gunakan produk kosmetik lain untuk mencuci.

Apabila menggunakan syampu ini, penting untuk mendengar sensasi anda sendiri. Kulit kepala boleh sedikit dibakar, tetapi jika ketidakselesaan itu terlalu kuat – produk harus dibuang segera, dan kali berikutnya anda menggunakan serbuk kurang.

Sekiranya syampu berdasarkan sawi adalah sesuai untuk anda, maka cara lain untuk menguatkan dan menyembuhkan rambut tidak diperlukan.

Juga menarik: bagaimana untuk melakukan tjubazh di rumah