Minyak wangi dengan vitamin A
Gel dengan Vitamin A: Manfaat untuk Kulit
Foto: Getty

Retinol untuk muka

Minyak wangi dengan vitamin A, dan amat berguna untuk kulit muka. Dengan bantuan mereka, anda tidak boleh hanya melegakan keletihan, tetapi juga memulihkan pemuda epidermis. Anda boleh membeli salap siap pakai atau menambah penyelesaian berminyak dalam krim atau topeng yang digunakan. Apabila bersentuhan dengan retinol, kulit dilicinkan. Untuk meningkatkan kesan, anda boleh mengambil penyelesaian di dalamnya.

Salap retinoik dari jerawat

Ointment yang mengandungi vitamin A dan isotretinoin dijual di mana-mana farmasi. Terima kasih kepada formula khas, mereka membantu dalam memerangi jerawat dan jerawat. Retinol secara positif memberi kesan kepada proses pembahagian sel, menyumbang kepada pengurangan sebum. Oleh itu, salap yang mengandunginya, sesuai bukan sahaja untuk memerangi jerawat, tetapi juga untuk merawat penyakit lain: dermatitis, jerawat, seborrhea. Tetapi mereka hanya boleh digunakan mengikut preskripsi doktor.

Gel anti-kerut Retinoic

Ubat-ubatan, yang termasuk vitamin A, menyumbang kepada melicinkan kedutan. Tetapi, agar proses peremajaan menjadi berkesan, perlu mematuhi beberapa petua:

· Dadah mesti disimpan di dalam peti sejuk;

· Sapukan salap pada muka sepatutnya diserap sebelum tidur. Adalah disyorkan untuk menggunakannya 2 jam sebelum tidur. Kekeringan krim hendaklah disapu dengan kain lembap;

· Gunakan vitamin, A dalam salap dan kosmetik lain tidak boleh semasa bercuti di laut, kerana kerana itu kulit menjadi terlalu sensitif terhadap sinar matahari;

· Jangan gunakan salap ini secara berterusan. Lebih baik menggunakan kursus mereka, dengan gangguan kecil.

Retinol untuk tumit

Ramai wanita mengalami masalah dengan tumit mereka, yang sering disebabkan oleh kekurangan retinol dalam badan. Untuk menangani kelemahan seperti itu, anda boleh menggunakan penyediaan yang disediakan berdasarkan salendula salendula dan retinol cecair. Bahan-bahan tersebut dicampur dalam nisbah 2: 1. Dadah mesti disimpan di dalam peti sejuk. Sebelum menggunakannya, anda perlu mengawan tumit anda dan menggosoknya dengan batu pumis. Dalam tempoh empat hingga lima hari, kesannya akan ketara.

Oleh itu, retinol adalah bahan yang dapat mengembalikan pemuda ke kulit. Ia meningkatkan penglihatan dan menguatkan tulang. Oleh itu, penggunaannya boleh dihapuskan secara visual selama beberapa tahun.

Baca lebih lanjut: kesesuaian vitamin kumpulan B