Kami diilhamkan oleh idea-idea yang dilemparkan oleh ahli-ahli stylists keindahan yang terkenal.

Adalah dipercayai bahawa wajah bujur itu benar-benar apa-apa potongan rambut dan, lebih-lebih lagi, gaya. Adakah anda seorang pemilik yang gembira “bujur”, tetapi masih belum menemui rambut anda? Perhatikan dengan teliti pilihan yang dipaparkan pada “selebriti” permaidani merah: salah seorang daripada mereka pasti menjadi milik anda.  

Jennifer Connelly

Pemilik jenis bujur orang boleh memakai rambut yang anda suka – semuanya berlaku kepada mereka. “Pemenang Oscar” (“Pelakon Terbaik Pelakon dalam” Permainan Minda “) Jennifer Connelly menunjukkan bagaimana ciri-ciri yang tepat menekankan gelombang” pantai “yang paling mudah.

Dautzen Croesus

Model Belanda tahu bahawa rambut lurus memanjangkan wajah yang telah memanjang (yang, tentu saja, tidak sama sekali apa yang anda perlukan). Oleh itu, menyebarkan ekor kuda, dia sedikit memutar keriting mewah dan menjadi serupa dengan puteri Disney. 

Jessica Biel

Di sini mereka, helai lurus – anda akan berkata dan akan … dan betul, dan tidak betul pada masa yang sama. Isteri Mr. Timberlake telah lama membuat pilihan memihak kepada pilihan semulajadi dan tidak rumit dengan gaya walaupun pada acara yang paling glamor. Tetapi dari berat badan bujur itu, Jessica diselamatkan oleh kelantangan di kawasan basal dan sedikit longkang yang memanjang yang visual “memecah” muka, menjadikannya lebih mudah. ​​” 

Emma Stone

Bintang “La Landa” tahu bagaimana untuk menekankan keindahan garis semulajadi: anda hanya perlu membuka muka anda, mengumpul rambut dalam ekor yang mudah. Dalam kes ini, perpisahan sampingan akan memberikan nota ringkas gaya rambut dan menjadikannya lebih glamor. (Baca: Emma Stone: 10 pakaian terbaik pelakon terkaya di Hollywood)

Eva Mendes

Sudah tentu, Ryan Gosling yang dipilih kelihatan sangat comel dan menggoda dengan rambut apa-apa. Pada masa yang sama, dia tahu bahawa rahang kuat beliau menguasai bujur yang betul, sempurna topeng berlapis model rambut: bouffant pada akar dan keriting besar melembutkan muka dan beralih tumpuan daripada dagu ke tulang pipi pahat. 

Jennifer Lawrence

Keindahan bujur itu terletak pada hakikat bahawa anda boleh bekerja dengannya hampir apa-apa gaya rambut. Kami sangat menyukai pilihan yang memilih “Miss Joy” – ekor yang rendah dan helai yang dilepaskan, dengan lembut membingkai muka. Tenang, seimbang, elegan dan, tentu saja, cantik – sekurang-kurangnya di gym, walaupun pada sambutan. 

Poppy Delevinj

Gembira romantis dan kacau, seperti model British dan gadis itu Poppy Delevin – cara yang bagus untuk menambah sedikit “bentuk” ke wajah bujur (terutama di tulang pipi dan terutama jika anda mempunyai rambut panjang). 

Beyonce

Walaupun helai lurus yang lembut boleh berfungsi dengan sempurna untuk imej positif bujur klasik, jika anda menambah jumlah dengan semburan pemodelan kering atau syampu kering ke zon akar, seperti ditunjukkan oleh Beyoncé. Jika tidak, helai akan menimbang muka, menjadikannya lebih lama. 

Kami telah bercakap tentang ketakutan untuk membuat wajah lebih lama lagi, tetapi kadang-kadang seseorang tidak perlu untuk bereksperimen, seperti yang dilakukan Beyoncé, sebagai contoh: ekor tinggi dengan tajam menimbulkan semua saham anda. 

Rihanna

Semuanya mudah: jangan takut bukan hanya panjang, tetapi juga jumlah. Bermain dengannya, menggulung rambut anda, menyikat dan membina ekor lucu (sekali lagi melihat Beyonce) ─ “lebar” akan membantu mengatasi “panjang” yang berlebihan. 

Emma Watson

Bob sempurna sesuai dengan wajah Hermione yang dipuja kami: dia menambah kejelasan bujur yang indah ini dan dengan jelas menelusuri tulang pipinya. Satu kebanggaan: jika anda memutuskan untuk mengikuti contoh Emma, ​​elakkan berpisah langsung “berat”, yang akan menyamakan klasik di kepala anda kepada gaya rambut pengerusi Dewan Undangan daerah. Jadikannya serong – maka tips juga boleh dipintal.  

Megan Fox

teman wanita baru Ninja Turtles menunjukkan bagaimana untuk sempurna mengimbangi bentuk memanjang muka gaya simetri yang mudah. Disikat rambut pada satu sisi (menggunakan lilin atau jeli untuk menjinakkan keriting terkawal di belakang dan sekeliling telinga) meletakkan keriting besar – tunduk permaidani merah layak bersedia. 

Charlize Theron

muka Afrika Selatan Hollywood itu sendiri adalah sangat harmoni, jadi pelakon itu mampu lebih (termasuk mencukur nalyso, seperti yang berlaku untuk peranan di bahagian keempat “Mad Max”). Varian ini kita anggap sebagai sangat berjaya: ia seolah-olah bahawa rambut simetri adalah kira-kira untuk “memotong” perkadaran halus mempunyai Charlize, tetapi untuk hiasan rambut menghapuskan kesan yang merosakkan ini, mengembalikan keseimbangan (penggunaan dan bukannya pita lebar rim untuk rambut – ia akan menjadikan imej lebih romantis) . 

Julia Roberts

Rambut yang diambil kembali (meninggalkan hanya sedikit helai muka) adalah cara terbaik untuk “mengurangkan” muka, dan juga untuk menyerlahkan tulang pipi (walaupun ada praktikal tiada). Untuk memahami apa yang kita bercakap, lihat pemilik senyuman yang ideal, dan kemudian dengan cara yang sama mengumpul rambut dalam rasuk yang rendah dan lepaskan beberapa helai dari muka (jika dikehendaki, sedikit podzaviv menyeterika mereka). 

Liv Tyler

Salah satu masalah utama pemilik jenis wajah berbentuk bujur adalah ketakutan bahawa ia terlalu panjang. Jika anda juga dilawati oleh pemikiran yang sama, memotong bang – ia akan membantu mengimbangi perkadaran. Di bawah keningnya, cukup tebal dan cukup filirovannaya – seperti “elf” Liv Tyler – kegemaran kami. 

Joan Smalls

Rambut belakang, yang dipasang di bahagian atas kepala, adalah pilihan berisiko untuk “oviteers”. Walau bagaimanapun, jika anda ingin menekankan tulang pipi (dan yang paling penting, anda boleh melakukannya) dan tidak takut bahawa wajah akan menjadi lebih banyak invois, cuba! Contoh Joan membuktikan tidak ada yang mustahil. 

Jordan Dunne

Pilihan lain yang berisiko untuk bujur wajah klasik, mempertaruhkan memanjangkannya – rambut yang diambil di ekor atau dikumpulkan dalam satu ikatan, dengan bahagian tengah. Jangan berhujah, varian itu menarik dan elegan – contoh standard gaya klasik! – yang kadang-kadang perlu bagi kita dalam kehidupan seharian. Supaya usaha anda untuk mengulangi busur indah ini tidak sia-sia, pastikan rambut itu diambil dari telinga dan tahan dengan tetap dengan varnis (ini akan membantu menonjol tulang pipi yang tinggi). 

Sienna Miller

Berkelip shag (baca tentang dia: Shagging shag: bagaimana menjadi bergaya dan berkerut) dan penstabilan mudah keriting bergerigi – dan walaupun dengan rambut super tipis anda kelihatan seperti seorang ratu. 

Dengan cara ini, perhatikan panjang bang (di sini ia lebih lama daripada biasanya membawa Sienna): ia membantu pelakon untuk menyembunyikan tulang pipi yang menonjol dan melicinkan dagu yang tajam, secara visual membawa wajah ke arah yang ideal. 

Amber Heard

Versi bukan remeh asimetri yang begitu pemilik orang bujur: Jalinan di satu pihak Spit (mereka kini menjadi tren – membaca “pigtails School: tiba-tiba kecantikan trend musim panas”) membuat elemen yang perlu suka main-main dan juga akademi rupa glamor dalam kanak-kanak perempuan dengan rambut keriting yang subur. 

Rachel Bilson

Kadang-kadang wajah bujur kelihatan terlalu … sempurna. Jika anda tidak mahu untuk mengukuhkan kesan boneka, hanya mengeringkan rambut selepas mencuci dengan sendiri lima jari anda, tidak memberus dan kemudahan menyeterika. Kemudian melengkapkan diri anda dengan mousse atau Texturizing kering semburan dan memberikan pemasangan lampu bahagian penstrukturan semula jadi, seperti yang dilakukan oleh bintang “Escape» ─ harus mempunyai yang terbaik daripada kasual, tetapi pada masa yang sama elegan. 

Victoria Justice

Kadang-kadang, semua yang anda perlukan untuk “membuka” wajah anda dengan cara yang baru adalah membuat perpisahan serong. Mencari Victoria Keadilan, dan cuba untuk melakukan perkara yang sama: tarik satu sehelai rambut atas dahi dan selamat di belakang telinga (pukal yang boleh bebas membubarkan atau menyatukan rendah – lihat Jennifer Lawrence). Adakah anda bersetuju bahawa bujur telah menjadi lebih jelas dan kiasan?  

Zoe Deschanel

Akhir sekali, satu pilihan untuk peminat gaya retro (dan juga untuk malas): jika anda terlalu malas, Liv Tyler rambut angin, atau sebagai Jessica Biel, sabar menarik penyeterikaan, hanya yang didirikannya di kepalanya subur “sarang lebah” (atau “sarang gagak”) . Jangan lupa bangs: semi-panjang, dan “koyak”, ia adalah wajib.

  1. Hairstyles untuk rambut halus: 20 pilihan win-win
  2. Hit dengan bulu: gaya kultus “babette” (dan bagaimana untuk membuatnya)
  3. Bengkokkan talian anda: “kitaran hidup” alis anda
  4. Oprah 2020: Amerika mengalu-alukan presiden barunya (wanita)

Foto: Getty Images