Opis sorte mrkve “Vitamin”

Boja korijena je narančasta, pulpa je sočna i ima malo slatkog okusa. Duljina mrkve raste od 15 cm. Težina mrkve doseže od 60 do 170 grama. Jezgra mrkve je mala, također narančasta.

vitamina mrkve
Mrkva “Vitamin” – srednje zrela sorta, prilagođena hladnoj klimi
Fotografija: Getty

Sadržaj karotena u mrkvi doseže oko 16 mg na 100 g, što je prosječno, u usporedbi s mrkvom “Nantes” ili “Kanada”. Sadržaj karotena u njima iznosi 19-22 mg na 100 g.

Mrkva “Vitamin” pogodna je za uzgoj iu hladnim klimatskim uvjetima. Ova marka se ne boji promjena temperature, malih mrazova i nedostatka sunca. Raste u bilo kojem tlu, ali dobivaju se najbolji rezultati ako se mrvice siju u tresetištu.

Od vremena sadnje do žetve, prolazi 75-100 dana. Žetva se prikuplja krajem kolovoza ili početkom rujna. Mrkve su posađene u svibnju

Ova marka se ne boji promjena temperature, malih mrazova i nedostatka sunca. I također raste u bilo kojem tlu.

Prednosti sorte

Prednosti ove klase su:

  • Nepretencioznost. To je najvažniji plus, budući da čak i oni kamionet koji žive u hladnim regijama Rusije moći će razviti mrkvu ove sorte.
  • Produktivnost. S 1 kvadratom. m zemljište možete dobiti od 5 do 8 kg mrkve, što je dobar pokazatelj.
  • Dugi rok trajanja. Dušice možete pohraniti dugo u jednostavnim uvjetima. Također je korisno za ljude koji rastu mrkve na prodaju.
  • Okus. Mrkve se razlikuju po slatkom i sočan okus.

Zbog tih svojstava, mrkva je toliko popularna kod ljetnih stanovnika. Mnogi od njih, nakon što su pokušali sagraditi mrkvu “Vitamin” na njihovom mjestu, a zatim ga posadili svake godine.

Nedostaci sorte

Nedostaci ove sorte su:

  • Sklonost pucanju. Nažalost, ova raznolikost mrkva podliježe takvom fenomenu kao i pucanja. To se ne događa uvijek, ali bolje je znati o tome.
  • Nedostatak otpornosti na bolesti. Zbog toga ćete trebati više pozornosti mrkvu, kao i pažljiviju brigu o tome.

Pažljivo promatrajte izbojke, češće koračite zemlju i nanesite gnojiva.

Mrkva “Vitamin” – raznolikost, testirana po vremenu i iskustvu mnogih farmera kamiona. Raznolikost je izvrsna za uzgoj u vašoj ljetnoj kućici. Također pogodan za početnike koji su po prvi put zasadili mrkve. Zbog nepretencioznosti, sjemenke mrkve daju bogatu i ukusnu žetvu.