Kako prati odjeću: pripremna pozornica

Prije nego počnete pranje, stvari trebaju biti pripremljene. Da biste to učinili, svi se sadržaji izvode iz džepova. Odjeća koja je potrebna za popravak mora se popraviti prije pranja. Munja je važna za pričvršćivanje i otključavanje gumba prije nego što pošaljete predmete u perilicu rublja. Ako to ne učinite, možete uništiti odjeću.

Kako prati odjeću ovisno o njegovim sortama
Prije nego što operete odjeću, trebate ga riješiti
Fotografija: Getty

Možete prati rublje u perilici ili ručno. U svakom slučaju, važno je naučiti kako razvrstati stvari. Za to vam je potrebna:

  1. Distribuirajte prljavo rublje bojom u tri skupine: tamno, svijetlo i bijelo. Ako je tkanina prolivena, odijelo treba odložiti, inače ostatak stvari može postati obojen.
  2. Vuna i svila mogu se zajedno isprati, ali nisu kompatibilni s pamukom ili platnom, a sintetici ne rade dobro s odjećom od prirodnih vlakana. Ta tkiva zahtijevaju drukčiji temperaturni režim.
  3. Vrlo prljava odjeća ne može se oprati čišćom. Prvi je da se potopiti i primijeniti sredstvo za uklanjanje mrlja.

Važno je uzeti u obzir informacije o sastavu stvari i njezi koja su potrebna za njih, koja se nalaze na naljepnicama i naljepnicama. Tada će proces brige za odjeću biti jednostavan, a nakon toga neće biti potrebno ponovno pranje.

Koliko često trebate oprati odjeću

Svaka stavka mora se prati zaprljavanjem. Nakon što osoba znoji, što rezultira neugodnim mirisom. Stoga je za različite odjeće potrebna druga frekvencija pranja:

  • donje rublje osvježava svaki dan;
  • svakodnevna odjeća se briše jednom u dva dana, a svečano – nakon svake noći;
  • kućna odjeća se mijenja svakodnevno, svaki drugi dan ili svaka 3-4 dana. Ovisi o tome koliko se osoba znoji. Uređene ulice se brišu najmanje jednom tjedno.

Toaletni artikli koji ne dolaze u dodir s znojnim žlijezdama mogu se rijetko prati. Međutim, to ne znači da se mogu nositi nekoliko mjeseci bez čišćenja. Na primjer, preporuča se osvježiti gornju odjeću najmanje jednom svaka 2-3 tjedna.

Odjeća muškarca sudi se po njegovoj urednosti. Stoga je vrlo važno čistiti odjeću redovito. Ako koristite jednostavna pravila, tada pranje neće dugo trajati, a odjeća će uvijek biti čista.