Zelene sorte ogrozd

Taj je hibrid nastao zahvaljujući naporima uzgajivača iz All-Russian Instituta za hortikulturu. Glavna razlika između “kiše” – velikih, širenja grmlja s brojnim izbojcima. Školjke kulture su uspravne i jake, s malim bodljama, uglavnom lokalizirane u podnožju grma.

zelena kiša
“Zelena kiša” – jedna od najneobičnijih i najprodavanijih vrsta guske
Fotografija: Getty
Za ovu vrstu preporučuje se odabrati maksimalno osvijetljeno područje, jer “zelena kiša” ne raste dobro u sjeni. Ako želite visoki prinos, trebali biste biljke usaditi na umjereno vlažnu zemlju

Bobice su oblika kruške i ovalne. Boja – svijetlo zelena, ali kako plodovi sazrijevaju, voće postaje žućkasto nijansa. Posebna prednost sorte je veličina bobica. Oni mogu biti prilično veliki, s masom od 5-8 g. Još jedan plus kulture je tanka koža ploda.

Opis prednosti guske “Zelena kiša”

Glavni plus kulture je nepretencioznost i jednostavnost u skrbi. Da biste dobili dobru žetvu, trebate periodički voditi i hraniti kulturu, kao i koroviti mjesto u blizini grma. Dopušteno je uzgoj bez nosača, iako to smanjuje prinos usjeva. Osim toga, raznolikost je otporna na smrzavanje i nema potrebe za zaklonom za zimu.

Plodovi imaju ugodan, slatki okus i izražen okus s blagim mirisom meda

Još jedna prednost sorte je povećani prinos. Prilikom izvođenja svih agrotehničkih mjera iz jednog grma možete sakupiti do 5-6 kg voća. Biljke se pojavljuju na sadnicama sljedeće godine nakon sadnje. Raznolikost je vrlo otporna na razne gljivične bolesti, kao što su antraukoza i spherotek. Savršeno podnosi i suše i pretjerano visoku vlažnost. Stoga se preporuča da se posadi u srednjoj zoni Rusije.

Raznolikost “Zelena kiša” ima neosporne prednosti. A ako želite dobiti bogatu žetvu ukusnih i mirisnih bobica od gooseberries, onda budite sigurni da je biljka na svoje stranice. Takva će kultura zahtijevati minimalnu pozornost od vas.