Kako podići gornji kapak bez operacije
Kako podići gornji kapak bez operacije
Fotografija: Getty

Kako podići kapke: čimbenici snižavanja kapaka

Postoji nekoliko razloga zašto gornji kapak padne. Iz ovih čimbenika ovisi način kako podići kapke kod kuće:

1. Nasljedstvo. U ovom slučaju, samo plastična kirurgija pomoći će ispraviti nedostatak izgleda.

2. Nepravilna hrana. Često, problem nastaje zbog edema uzrokovan zadržavanjem tekućine u tijelu. Stoga je potrebno revidirati vašu prehranu. Svakako isključite iz nje slana, pušena, začinjena hrana.

3. Neželjeni učinci na kožu oko očiju osiguravaju pušenje i alkohol. Te loše navike dovode do brzog starenja i istezanja epiderme.

4. Prebrzo mršavljenje. Za uklanjanje predstojećeg kapka u ovom slučaju, maske i masaža će vam pomoći.

5. Jeftina kozmetika. Preporučljivo je kupiti kozmetiku, koja uključuje samo prirodne sastojke. Dobro vlaže kožu, ne pretjerujte je.

6. Alergije. U nekim slučajevima, pušenje u očima je razlog za jesti određenu hranu. Kako bi to izbjegli, trebaju biti isključeni iz prehrane.

Kako se riješiti predstojeće dobi

Ako se problem riješi, pitanje kako podići kapke može se riješiti vrlo jednostavno. Da biste to učinili, trebate razviti niz pozitivnih navika za sebe i držati ih:

1. Najmanje jednom tjedno, preporuča se primjena kocki leda u oči. Hladno stimulira cirkulaciju krvi, tako da koža zadržava svježinu duže.

2. Neophodno je izbjegavati dima i dima. Dim negativno utječe na oči.

3. Bolje spavajte na leđima. U tom položaju, na oči se nanosi minimalni pritisak.

Također možete napraviti različite maske i obloge. Popularna je maska ​​koja se sastoji od jednog jaja i 100 ml biljnog ulja. Nanesite je samo 15 minuta, nakon čega se smjesa mora isprati vodom. Obavezno se pridržavajte ovog vremena, jer ako masku držite na vašim očima predugo, koža može biti oštećena.