Snage treninga snage

Takav trening ne opterećuje zglobove i kralježnicu, što isključuje i rizik od ozljede čak i za početnike.

snage gimnastike
Vježbe snage pomažu izgubiti težinu i razvijati fleksibilnost
Fotografija: Getty

Dodatne snage treninga snage – bolja koordinacija kretanja, spretnost i fleksibilnost, mogućnost angažiranja u kući bez posebnih alata.

Od pomagala se mogu koristiti samo dumbbells, ali stvarno ih bez njih.

Prije početka treninga vrijedi konzultirajte s liječnikom. Nastava može biti kontraindicirana:

  • s bolestima štitne žlijezde, zdjeličnih organa i kralježnice;
  • s astmom, hipertenzijom;
  • tijekom trudnoće ili kritičnih dana.

Ako je liječnik dao naprijed, možete početi trenirati. Treba ih redovito, tri puta tjedno. Svaki od njih traje oko 45 minuta. Vježbe snage možete razrijediti kardio treningom – trčanje, skakanje užeta, klase na kardio.

Pripremiti tijelo za opterećenje pomaže zagrijavanje. To uključuje:

– Rotacija glave i ramena.

– Kružne kretnje bokova i torza.

– Sagnuti se naprijed dodirom poda.

– Makhi noge s rukama ispružene prema naprijed.

Potrebno je zagrijati ne samo povećati kontrakcije srca, već i pripremiti zglobove, dobro zagrijavati mišiće.

Nakon završetka treninga, morate učiniti opuštajuće vježbe kako bi vam disanje i otkucaji srca vratili na normalu. Na primjer, polako podignite ruke u stajanju i protežu se uz izdisanje.

Vježbe vježbanja

Kompleks takve gimnastike uključuje vježbe za različite mišićne skupine:

Za šarmantnu dojku. Stojimo na mjestu ležeći, kistom ispod ramena. Morate napraviti 3 seta od 10 push-upova. Izmijenite od treninga do treninga rada mišića: jedan dan, povucite laktove ravno unatrag, a drugi – zavojite na stranama, tako da možete pumpati sve mišićne skupine. Početnici mogu najprije potisnuti od koljena.

Za elastične stražnjice. Usponamo na sva četiri. Povučemo nagnutu nogu natrag na paralelu bedra uz pod, u gornjoj točki da ostanemo 1-2 sekunde, maksimalno naprezimo stražnjicu. Ponovite za svaku nogu 10 puta 3 pristupa.

Za oblikovane noge. Mi ležimo na leđima, mi skrivanje dlanove pod stražnjicu. Visoko podići naše ravne noge i učiniti “škare” – mi ih pasmimo i prelazimo ih. Natrag treba čvrsto pritisnuti na pod.

Za uske trbuh i graciozne ruke. Mi ustati na sva četiri i napraviti “bar”. Da biste to učinili, pomaknite glavnu težinu prema naprijed kako bi tijelo izravnalo. Minutu kasnije idemo dolje: čelo bi trebalo dodirnuti pod.

Svaki od tih zadataka se ponavlja 20 puta.

Osim toga, možete napraviti jednostavne vježbe koje vam omogućuju da pumpa gotovo sve glavne mišiće:

  • 5 puta 10 čučnjeva;
  • 15 preokrenuti pritisak. Da bi ih ispunio, osoba okreće leđa na stolicu i nagne se, nagnuvši se na njega rukama. Moraju biti savijeni u laktovima.
  • 10 ponavljanja vježbe “Press Butterfly”. Ležeći na leđima, savijenih nogu s zatvorenim nogama se uzgajaju na stranama. Ruke za glavu, podignite torzo i pokušajte se saviti što je moguće niže.

Broj ponavljanja je uvjetovan. Ako se respiratorna stopa uvelike povećala, bolje je prijeći na sljedeću vježbu.

Da bi se povećalo opterećenje, koriste se težine, pričvršćene za ruke i noge. No, lakše je vježbati s konvencionalnim tegobama. Pa, ako su školjke predgotovljene. Tada se opterećenje može početi s pet kilograma i postupno povećavati na deset.

Snaga gimnastika je pogodna za one dame koji žele uvijek biti u formi, bez ozbiljnog vremena i novca. Nakon mjesec dana redovitog treninga, možete ići u trgovinu za odjeću za manju veličinu.

Pročitajte više: nježne terapeutske vježbe