Danas postoje nekoliko tehnika masaže koje zapravo imaju snažan učinak protiv starenja i podizanja i usporedivi su s nekim invazivnim postupcima.

Gotovo smo od djetinjstva navikli na činjenicu da je masaža lica postupak koji u najboljem slučaju može poboljšati njegovu boju, i najgore – protežu kožu i ubrzavaju stvaranje bora. Ali to nije tako.

Klasična masaža može doista poboljšati mikrocirkulaciju, ali ništa više. Ali sada ne govorimo o klasicima. U Tevoli salonu na Tversku Boulevardu danas su predstavljene najmoćnije tehnike protiv starenja i liftinga. Stručnjaci salona govore o svojim osobinama i pravilima izbora. Odmah ćemo reći: nije daleko uvijek ugodna SPA-procedura, i na njemu je potrebno prilagoditi.

Buccal masaža u tehnici Joël Siocco

Stvoritelj ove tehnike, francuski kozmetolog i biokemičar Joelle Siocco, već je šezdeset godina, a njezino lice ima ovalno poput trideset godina. Istodobno, prema Joelu, ona nikad nije posezala za punila, niti na niti, a kamoli na plastiku, i izgleda tako samo zahvaljujući svojoj potpisnoj masaži. Među njezinim klijentima su Catherine Deneuve, Monica Bellucci, Sati Spivakova … Dakle, slušanje gurua tehnika pomlađivanja jasno ima smisla.

Buccalna ili skulpturalna masaža je najdublja od postojećih i usmjerena je na rad s mišićima, jer nema čvrstoće kože bez čvrstog mišićavog korzeta, nažalost. Masaža je usmjerena uglavnom na srednju i donju trećinu lica i obavlja se s dvije strane: majstor u posebnim rukavicama masira kožu izvana i iznutra kroz sluznicu usta.

Buccal masaža odstranjuje sve mišiće i doslovno trenira mišiće – nakon postupka se malo bolji nakon izleta u teretanu, a sljedeću masažu preporuča se snimiti najranije tjedan dana.

Nakon 6-8 postupaka vidljiv je vidljiv učinak: kutovi usnica rastu, obrazi i kontura lica se vraćaju “na mjestu”, nasolabijalni nabori se izravnavaju, gravitacijska ptoza odstupa.

Masaža se obavlja na osobnoj kozmetici Joelle Ciocco (koji se proizvodi u vrlo malim količinama), a Joel osobno trenira i potvrđuje majstore širom svijeta. U Rusiji, samo pet klinika imaju dozvolu za masažu u tehnici Joël Siocco, jedan od njih je Tevoli Beauty Studio u Moskvi na Tversku Boulevardu.

Kobido masaža

Ovo je japanska tehnika pomlađivanja masaže lica koja je postojala još od 15. stoljeća. Tijekom godina, tehnika je apsorbirala elemente drugih tehnika, pa se danas može nazvati kvintesencija orijentalne masaže.

Značajna osobina Kobida je kombinacija tehnike sudara s dubokim brušenjem i pritiskom. Uz masažu, tijekom postupka, gospodar djeluje na energetskim meridijanima i akupunkturnim točkama. Štoviše, majstor snažno utiskuje točke i po potrebi dodatno radi s dubokim tkivom. Masaža započinje vratom, a zatim se usredotočite na lice, vlasište i konačno na ruke i noge. Tečaj se, u pravilu, sastoji od 10-12 postupaka koji se provode 2 puta tjedno.

Je li ova metoda djelotvorna? Da, pogotovo ako želite glatko ukloniti bore, riješite se akni ili čine kožu manje masnom. U nekim slučajevima čak i pigmentirane mrlje ostavljaju. Pa, na kraju, idealna koža japanskih žena nije samo genetika.

hiromassazh

Najnepovoljniji i ugodniji opisanih tehnika, pa čak i jedan od najpopularnijih na svijetu. Njezin je autor španjolski naturopati Vicente Ferrandis Garcia, koji je dodao zapadnjačkim tehnikama masaže temeljenim na fiziologiji, elementima istočne, uključene u energiju Qi.

“Postoje četiri sustava pomoću kojih mogu raditi na tijelu: zglobovi, mišići, krv i limfni sustavi i živci. To je poput četiri vrata koja vode do jedne kuće. Mogu ući kroz bilo koji, koristeći tehniku ​​koja je sada bolje prilagođena “, – objasnio je bit njegove tehnike Ferrandis.

Njegovi brojni sljedbenici vjeruju da nakon pete sesije istog tipa masaže, masaža prestaje raditi zbog navike i zagušenja reakcije živčanog sustava, tako da svaka nova sjednica žilavosti nije poput prethodne. Zapravo, to je razlog zbog kojeg je opisivanje sesije žilavosti beskorisno. Ali sa strane postupak izgleda bewitching: majstor radi s jastučići prstiju, podnožju dlana, laktova i podlaktica.

U isto vrijeme tehnika je vrlo meka: bez gnječenja, samo opuštanje uzimajući u obzir mjesto živaca i bez boli. Stoga, kromasura je propisana u tečajevima 2-3 postupka tjedno. Radi li tehnika? Djeluje, pogotovo ako želite ukloniti bore, otekline i modrice oko očiju.

  1. Savjeti o osteopatu: kako poboljšati oblik usana bez punila i injekcija u bilo kojoj dobi
  2. Koncentrat ljepote: Serum lica
  3. Queens i plastika: kako se promijenila pojava okrunjene osobe
  4. Kako to ona radi: zašto 36-godišnja Megan Markle izgleda mlađa od 35-godišnjeg Keitha Middletona

Fotografija: Getty Images