nego ukrašavanje kaputa
Kako ukrasiti kaput
Fotografija: Getty

Kako ukrasiti kaput vlastitim rukama. Pet varijanti dekor

Postoji nekoliko vrsta dekor. Prije nego što stignete do njih, vrijedi reći da nije svaki kaput prikladan za ukrašavanje. Ako je odjeća bizarne siluete s naborima, velikim gumbima ili svijetlim uzorkom, dodatni će elementi izgubiti ili stvoriti efekt novogodišnjeg stabla. Idealno za ukrašavanje: stroga klasična silueta, monophonic tkanina. Dakle, kakve su vrste dekor za vanjsku odjeću?

· Vezenje. Osjetljivo vezenje neće samo ukrasiti vašu odjeću, već će pomoći i sakriti male nedostatke, ako se pojave tijekom čarapa. Opcija je pogodna za one koji znaju lijepo izvezati i ne bojati se složenosti veza na gustu tkaninu.

· Perle. Dekorativne perle ne odlaze iz mode, glavna stvar je ispravno odabrati boju i strukturu gotovog crteža. Ukrasi s perlama može biti rub ogrtača, ruba ili sličan malom elegantnom brošu.

· Gumbi. Dekorativne velike gumbe s kristalima ili rhinestones mogu se šivati ​​na rukavima ili zamijeniti starim.

· Čipka. Tanka čipka i gusta tkanina savršeno se nadopunjuju. Kako ukrasiti kaput čipkom: uzmite dvije čipke duž duljine rukavca kaputa i jednu, malo širu, za rub. Šivajte čipku tanjim šavovima tako da pokrije liniju šavova.

· Primjena. Ako vam je dosadno ujednačenost kaputa, možete ga razrijediti malim primjesama obojene tkanine. Da biste to učinili, nacrtajte siluetu buduće slike na papiru, bojite se željenim bojama, izrezajte i pričvrstite za tkaninu. Ako slika izgleda skladno, možete početi raditi, ako ne, eksperimentirati s bojom.

Kada ukrašavate, ne zaboravite na osjećaj proporcije, što izgleda sjajno na bluzi, na vanjskoj odjeći može se činiti suvišnim. Ali ako odaberete pravi nakit, dive se izgleda ne može izbjeći.

Kako ukrasiti ogrlicu

Za ukrašavanje ovratnika, bolje je odabrati vezanje čipke ili otvora. Slatki pakać stvoren rukama s kukicama ili pletenim iglama, dodaje osobnost i nježnost na ovratniku, čini sliku romantičnom.

Izaberite ukrasnu vrpcu čipke i širite ga uz rub (ako je ovratnik uski) ili središte (s širokim ovratnikom). Vezite s malim neupadljivim šavovima.

Mala mašta – i vaš kaput će postati neponovljiv.