Fitness kod kuće – trend posljednjih nekoliko godina. Međutim, ova okupacija nije za slabe volje. Pripremili smo nekoliko savjeta o tome kako pravilno organizirati vježbe u kući kako bi bili korisni, a vaša se motivacija ne gubi s prvim padom.

Odaberite cilj

Nitko u svom pravom umu neće se probuditi sat vremena prije nego što okrene pedale ili prođe kroz prašnjavu i neprijateljsku jutarnju Moskvu. U domu fitness vrlo je važno postaviti cilj, koji zapravo ima samo dva – mišićno tijelo ili gubitak težine. U skladu s odabranim ciljem, morate razviti sustav klasa, izračunati količinu vremena potrebnu za postizanje određenog rezultata i odrediti referentne točke pomoću kojih ćete pratiti proces gubitka težine ili, obrnuto, skup mišićne mase. U ovom ćete imati koristi od ove dvije članke: “Najiskreniji vodič za gubitak težine 1. dio” i “Najiskreniji vodič na mršavljenja. Dio 2 ». 

Odaberite sustav osposobljavanja

U skladu s rezultatom koji želite postići, odlučite o vrsti obuke. Ako u vašim planovima lik kao mladi Schwarzenegger, onda vam je potrebna vježba snage s težinom. Ako je cilj izgubiti težinu, potrebno je dugo treniranje kardio. Da bi malo stezao tijelo, to će biti dovoljno za pola sata naplate ili poznate sedam minuta – niz vježbi izvedenih za već spomenute 7 minuta.

Postavite raspored treninga

Odaberite vrijeme i dane koji vam najbolje odgovaraju, nemojte preskočiti trening. Disciplina je najvažnija stvar u ovom poslu. U početku će biti teško prisiliti se da dođete do mjesta ležećeg, kad su kauč, računalo i TV tako blizu, ali zapamtite pravilo od 21 dan. Govorili smo o njemu ovdje.

Slušajte svoje tijelo

Nemojte početi trkom maratona ako ste posljednji put nosili sportsku odoru u školi. Počnite potapšati tijelo u sportu postupno, inače čekate bol u mišićima, istezanje i druge ozljede koje se više ne usuđuju od nastave. I, naravno, ne zaboravite na zagrijavanje. U početnoj fazi, to je osobito potrebno, jer se mišići moraju zagrijati nakon dugog stagnacije.

Napravite popis za reprodukciju

Klase za TV bolje je ne provoditi. Vijesti, isječci, filmovi ili još gore, serija će vas odvesti od samog sporta. Bolje je napraviti snažan popis pjesama koji će motivirati i razveseliti.

piće

Pijenje tijekom vježbanja potrebno je u redovitim razmacima, bez obzira na to osjećate li se žedni ili ne. Činjenica je da tijekom intenzivne obuke temperatura tijela raste. Tijelo počinje emitirati znoj da uravnoteži temperaturu tijela. Zbog toga se odmah pojavljuju dva problema: dehidracija i kao posljedica dvostrukog opterećenja srcu, kao što se krv počinje zgušnjavati, a srce mu je puno teže prepustiti i distribuirati kroz tijelo. Stoga, pijenje tijekom vježbanja je vrlo važno.

Pratite dijetu

Interval između prehrane i treninga trebao bi biti jedan i pol do dva sata. Bolje je ako je hrana bjelančevina, tako da će tijelo biti lakše podnijeti stres povećane tjelesne aktivnosti i bit će mjesto gdje će uzeti energiju. Bolje je potpuno odbiti ugljikohidrate.

Nabavite sportsku odjeću

Na prvi pogled, oblik se može činiti kao nepotrebni detalj, pogotovo ako ste kod kuće. Ne vidite nikoga, što znači da nećete suditi da radite sit-up u starim gaćicama i papučama, misliš. Ovo je krajnje netočan pristup. Sport je stres za tijelo, pa vam je potrebno stvoriti najudobnije uvjete za tijelo, tako da su lekcije sigurne i učinkovite. Loše tenisice su ispunjene dislokacijom gležnja, a sintetička odjeća – prekomjerno znojenje i nedostatak kisika.

Pronađite ljude istomišljenika

Ako shvatite da nećete moći sami to učiniti, sami ćete se požaliti do posljednjeg, odgađanja treninga zbog dalekovidnih razloga i pronaći sebi drugu osobu. Bit će to tvoja motivacija da se ne bacate. Ne želiš se činiti kao mamurna krpa u očima vašeg voljenog dečka ili djevojke?

Fotografija: Getty Images