Kako zaboraviti bivšu djevojku
Kako zaboraviti bivšu djevojku?
Fotografija: Getty

Zašto ne može zaboraviti bivšu djevojku?

Čini se da je odgovor očigledan – jer je i dalje ljubi. No, sve nije tako jednostavno, a često je slika žene i sjećanja na nju kleti osobu, čak i ako je prošla ljubav. Štoviše, čovjek sam može biti inicijator praznine, a potom pate od nemogućnosti zaboravljanja.

Memorija je tvrdoglava stvar i ne posluša naše zapovijedi. Najduže zadržava emocionalno obojene slike.

Sastao sa svojom djevojkom, te su imali jake, svijetle osjećaj, pa čak i ako su prošli, sjećanje na njih će ostati za dugo vremena. I bol koju doživljavate. – to je žaljenje zbog nepovratno oduševljenih osjećaja

Još je akutnije pitanje kako zaboraviti djevojku, ako je još uvijek voljena i željena. Pomisao na nju stalno progonili, i bilo mala stvar – riječ, zvuk, miris – vraća sjećanja. Tako djeluje asocijativna memorija. Udruga s bivšim ljubavnikom može uzrokovati ne samo fotografije ili slova, ali stvari naizgled nepovezanih s njom – poznatu melodiju, trgovina znak, krajolik, pa čak i miris jesenjeg lišća ili zvuk kiše, ako je postignut u jesen.

Kako se nositi s vagama sjećanja? Kako se riješiti bolnih sjećanja?

Kako zaboraviti svoju bivšu djevojku

Što su osjećaji koje ste iskusili jači, to je teže zaboraviti onu s kojom ste se razbili. Psiholozi znaju da biste dobili osloboditi od uspomena ne može biti emocionalno nabijene događaje, slike se pohranjuju u memoriju za život, a može se podsjetiti kroz desetljeća. No, da bi uspomene manje bolno ne samo moguće, nego i potrebno zaštititi živčani sustav od preopterećenja i početi opet uživati ​​u životu.

  • Rastavljanje ste opterećeni, ali već se to dogodilo. Naučite živjeti bez svog djevojku, dobili osloboditi od svega što podsjeća na to: baciti slike (ili, barem, sigurno sakriti), izbrisati telefonski broj, adresu, izvadite ga iz prijatelja na društvenim mrežama, kako bi se izbjeglo napast da je pogleda stranice , Možete čak i promijeniti namještaj ili popraviti u stanu.
  • Ispunite život s novim živim osjećajima, a stari osjećaji brzo će ostati u prošlosti. Upoznajte se s prijateljima, uzmite nove zanimljive poslove, idite na putovanje ili turističko putovanje.
  • Idite na sport. Tjelesna vježba je izvrstan lijek za mentalno mučenje.
  • I tradicionalna preporuka: Knock out klin s klinom. Upoznajte novu djevojku, jer ih ima puno.

Ponekad se preporuča razmišljati o nedostatcima svojih bivših, tako da gorčina raspadanja nestaje. Ovo nije najbolja opcija. Sjećanja neće otići, oni će biti oslikana samo negativne emocije, a umjesto žaljenja će bijes i nemir od onoga što si proveo toliko vremena s bezvrijednim ženom. Nemojte je ponižavati ni sebe. I s vremenom će bol proći, ostavljajući mjesta svjetlijim osjećajima, a vi ćete reći: “Dobro je što smo bili zajedno! Ali ovo je u prošlosti, i novi život i novi susreti su pred nama. “