Isječak prikazan na konferenciji za novinare u kojoj osim Grymov sudjelovao vođu „Noć snajperista” Diana Arbenina, autor soundtracka za film. Prikolica je sadržavala i izvod iz njezine pjesme “Shut up”, koja će zvučati na konačnoj slici. Video se pokazao impresivnim: spektakularne ljubavne scene, stilski kostimi, zanimljivi pokreti … Ljepota slike ne pokvarila je činjenicu da je akcija odgođena do naših dana.

Tko je igrao Karenin i Vronsky – dok je tajna
Fotografija: okvir od prikolice

– U romanu ne vidim ništa što danas nije prisutno “, komentira Grymov. – Siguran sam: ništa se ne mijenja, svi su ljudi isti. I prema zemljištu sve ide onako kako je Tolstoj učinio. Je li to linija Levine praktički nepostojeće.

Ispravke su napravljene, možda, samo u naslovu: slika se zove “Intimni dnevnik Anna Karenine”.

– “Intimno” znači “osobno”, nemojte misliti da postoji nešto nepristojno, – osigurava redatelja. – Zašto je promijenio ime? Da bih se udaljio od romana, ovo je moj stav. Kada je napravio film o Turgenevu, također je stavio crticu u naslov – “Mu-mu”.

A riječ “dnevnik” u prikolici piše s prijenosom na drugu liniju. Ispalo je “Nick Anna Karenina.” Takva referenca na doba Interneta.

U prikolici je promijenjen i fraza o obitelji, s kojom roman počinje. U videu ona izgleda ovako: “Sve sretne žene su slične jedna drugoj, svaka nesretna žena nesretna je na svoj način”.

– Osudim Anu da je odlučila žuriti pod vlakom, – Grymov je podijelio svoje mišljenje. – Bilo je potrebno postupati sa sobom i ljudima. Odlučila je s muškarcima, ali nije.

Ova prilagodba romana već je osamnaesti. Prema Grymovu, on nije posebno pogledao prethodne, tako da nisu utjecali na rad. Ali omiljeni među njima nazvao je sliku Tatjanom Samoilom i Vasilyom Lanovom.

Rad na filmu bio je dvije i pol godine u atmosferi najveće tajne. Čak ni dobri poznanici redatelja nisu znali da je bio angažiran u ovom projektu. I sada se i dalje drži intrigantno oko onoga tko igra u filmu. Poznato je samo zemljopis snimanja, impresivno je: oko 10 zemalja, uključujući Rusiju, Ukrajinu, Kanadu, Australiju, Indiju, Južnu Afriku, Filipine …

Redatelj je također bio zaintrigiran činjenicom da je, prema njegovim riječima, pronašao novi filmski jezik, nitko ga nije snimio pred njim. Uskoro ćemo biti sigurni: premijera filma zakazana je za proljeće.