A cikk tartalma:

  • A terhesség korai jelei
  • A terhesség mérésének módjai

A terhesség korai szakaszában történő meghatározása. videó
A terhesség korai szakaszában történő meghatározása
Fotó: Shutterstock

A terhesség korai jelei

Az egyik legfontosabb jele a terhesség a késedelem a következő menstruációs vérzés, és ez napjától a várható kezdő, a legtöbb nő elkezd hallgatni magukat, és végezni a különböző teszteket annak biztosítására, hogy a fogantatás történt. Számos közvetett jel utal arra, hogy a terhesség jelenléte megítélhető.

A leghíresebb közülük:

  • az emlőmirigy duzzanata és gyengédsége
  • fokozott érzékenység a szagokra és az egyedi aromák intoleranciájára
  • hányinger, néha hányás kíséretében
  • gyakori vizelés
  • gyengeség, álmosság, erősségek csökkenése, csökkent hatékonyság
  • az ízlési preferenciák megváltozása
E jelek közül néhány előfordulhat a menstruáció késése előtt, de még a felsorolt ​​tünetek jelenlétében is, lehetetlen diagnosztizálni a terhességet 100% -os pontossággal

Gyakran előfordul, hogy egy nő úgy érzi, terhes, vágyálom, és éppen ezért, ha a „kritikus napok” is előfordulhat, tapasztalható óriási csalódás és összeomlott minden remény. Ezzel elkerülheti a tanulmányok sorozatát.

Hiteles módszerek a terhesség meghatározására egy kis időpontban

A terhesség diagnosztizálása kábítószer-teszt segítségével nagyon egyszerű az egyszerűség és a hozzáférhetőség miatt. Azonban csak nagy szakaszon megbízhatónak mondható. Az a tény, hogy a teszt reagál a jelenlétét a test egy nő „terhességi hormon” – humán chorion gonadotropin (hCG), és annak koncentrációja a vizeletben a korai szakaszában elhanyagolható. Ebben az összefüggésben a vizsgálat azt mutatja, gyakran álnegatív eredmény kiábrándító egy nő vagy fordítva, ad neki hamis remény (ha a terhesség nem kívánt).

Az otthoni teszt alternatívája a hCG vérvizsgálata. A koncepció után 10-14 nappal teheti meg. Ezen túlmenően, a vér hormonszintjének dinamikában történő figyelemmel kísérésével biztosítható, hogy a terhesség a valóságnak megfelelően alakuljon ki.

A HCG 36-48 óránként megduplázódik. A hormonszintek inkonzisztenciája a megállapított normákkal a terhesség patológiáját vagy akár spontán megszakítását is jelezheti

Határozza meg a terhesség korai szakaszában lehet használni ultrahang. Általában a magzati tojást a méhen belül csak három héttel a fogantatás után kell látni. Ha egy kicsit többet vársz és 5-6 hetes vizsgálatot folytatsz, láthatod az embriót és a szívdobbanását.

Az a tény, hogy van terhesség, egy nő tanulhat orvosától. A kézi vizsgálat segítségével a nőgyógyász meg tudja diagnosztizálni a méh növekedését, ami csak azt jelzi, hogy a fogamzás kialakult és a magzat fejlődik.

Érdekes olvasni: az újszülött orrának mosása.