hogyan kell főzni a kapor magokat
Hogyan csepegtetni magokat?
Fotó: Getty

Milyen betegségekkel jár a kapormag?

A kaporék kivágását diuretikumként használják az urogenitális rendszer betegségeinek kezelésében. A kapor orvosság segít emésztést javítani, enyhíti a felszívódást, duzzanatot. Hasznos a kapilláris és hypertoniás betegek számára, mert gyorsan csökkenti a vérnyomást.

A húst kaporta magok hasznosak a terhes nők számára. A húsleves segít megelőzni a korai toxikózis, székrekedés, puffadás, javítja a pszichoemotikus állapotot. A szoptatás időszakában a kapros mag hozzájárul a szoptatás javulásához.

Az apró magvak gyenge izzadása az újszülöttek jólétének javítására, a szorongás és a kólika megszüntetésére szolgál.

Rendszeres belélegzés esetén a gyermek csökkenti a bélrendszerben lévő gázok képződését, javítja az étvágyat és az alvás minőségét

Dill víz használható a fájdalom és a duzzanat kiküszöbölésére – nedvesítse meg a pamut párnákat, feküdjön le negyedóránként. Ha naponta sörtvízzel mosnak, akkor a bőr szűk lesz és egészséges lesz, a finom ráncokat ki fogják simítani. A hatás fokozása érdekében jobb, ha a sötét vízből jeget készítünk.

Ellenjavallatok a vetőmag elfogyasztásához:

  • alacsony vérnyomás;
  • allergiás reakciók;
  • nagy méretű kövek az epeutakban.

Mennyire helyesen készítsen egy gyógyszert a kapros magról?

Hogyan készítsünk magokat: készítsünk egy klasszikus húsleveset és kapor vizet

A kapros magok klasszikus császárja 1 evőkanál. l. nyersanyagok és 250 ml forró víz. Az elegyet alacsony melegítéssel 10 percig keverjük, hűvös, szűrővel. A bejárt injekciót a nap folyamán egyenlő adagokban kell inni. Jobb inni meleg formában, ízlésének javításához, méz hozzáadásához. Sok stresszel, túlmunka esetén az étkezés előtt egész adagot kell inni az ágyban.

Hogyan készítsünk sütővizet:

  • őrölni egy kávédarálóban 1 tk. magok;
  • öntsünk 250 ml forró vizet;
  • 1-2 órán belül zárt tartályban hagyja.

A csecsemőknek 5 ml gyógyszert kell adni minden egyes etetés előtt vagy közvetlenül a keverékhez adni. A gyermekek számára mindig elő kell készítenie a húsleves friss részét, hogy elkerülje a széklet mérgezését és felborulását.

A tészta magvak megfizethető orvosi és kozmetikai eszközök. Alkalmazható terhes és szoptató nők számára, segíti az újszülöttek étkezési húslevesét, javítja az általános jólétet.