fekete szalagok a körmökön
Miért vannak fekete csíkok a körmökön
Fotó: Getty

Fekete csíkok a körmökön: a megjelenés okai

A körmök sötét vonalak megjelenése néha az öröklésnek köszönhető. De ha a legközelebbi hozzátartozóknak nincsenek ilyen problémái, akkor gyanúsíthatók egy gombás betegség. A diagnózis megerõsítéséhez látogasson el a dermatológus irodájába, és átadja az összes szükséges vizsgálatot.

A következő ok a gasztrointesztinális betegségek. A fekete csíkok jelezhetik a fekélyek kialakulását az egyik bélrészben. Ezenkívül a körmök állapotát és megjelenését befolyásolja az étkezés rendje és típusa. Fekete hálót lehet megjeleníteni azon a körömön, aki kedveli a húst vérrel, vagyis közepes sült.

A fekete szalagok a körmök alatt hibás életmód következménye lehet. A túlzott alkoholfogyasztás, a dohányzás, a napi adag és a táplálékfelvétel hiánya nagyon negatív hatást gyakorolhat a szervezet általános állapotára. És előbb vagy utóbb a köröm felszínén szükségszerűen sötét csíkok jelennek meg.

A hiba oka lehet a vitaminok hiánya. A körmök problémájának megoldásához ajánlatos felülvizsgálni a diétát. A menünek tartalmaznia kell az A, B és C vitaminokat tartalmazó termékeket. A tejtermékek, mindenféle hal, friss zöldségek és gyümölcsök szükségesek.

Ha fekete szalag jelenik meg a körömön, az okok lehetnek:

Trichinosis kialakulása. De ebben az esetben a betegségre jellemző tünetnek kell lennie;

· Autoimmun patológiák. A körömlemez felületén sötét csíkok megjelenése után súlyos autoimmun betegségek is eltűnhetnek – a rheumatoid arthritis, a pikkelysömör, a lupus és mások;

Szívbetegség. A körömlemez hibája az endocarditis vagy a fertőző patológia jele lehet;

Mellékvese rendellenességek;

· A vérkeringés problémái. Fekete színű csíkok fordulhatnak elő a brachiális artéria elzáródása következtében.

Néha a sötét csíkok oka egy ineptly executed manicure. A körmök károsodása a vágószerkezet vágásakor ilyen megsértést okozhat.

Amikor fekete szalagok jelennek meg a körmökön, orvosi tanácsot kell kapnia. Ne felejtsük el, hogy egy ilyen hiba gyakran súlyos betegség tünete.