szárított sárgabarack a szív és az erek számára
A szárított sárgabarack hasznos a szív és az erek erősítéséhez
Fotó: Getty

A szárított sárgabarack gazdag vitamincsomagot tartalmaz: A, C, B csoport, RR, valamint számos ásványi anyag is:

  • vasat;
  • magnézium;
  • kalciumot;
  • foszfor;
  • kálium.

Ezen kívül a szárított sárgabarack gazdag pektin, fruktóz és glükóz, ami megmagyarázza az édes ízét, és rost, amely tökéletesen tisztítja a beleket, és javítja az emésztést.

Összetételének köszönhetően a szárított sárgabarack remek helyreállító eszköz, segít az étvágy túlsúlyos szabályozásában.

Előnyök a szárított sárgabarack a szív

A B, magnézium és kálium vitaminok tartalmának köszönhetően a sárgabarack népszerűvé vált a szív- és érrendszeri betegségek természetes gyógymódjaként, valamint megelőzésében. Tekintsük ezeket az elemeket részletesebben és hasznosságukra:

  • vas. Növeli a vérben a hemoglobint (a vérsejtek számát);
  • a C-vitamin erősíti az erek falát;
  • B-vitaminok erősítik az idegrendszert, stimulálják az idegsejtek működését;
  • a kálium normalizálja a szívritmust;
  • a magnézium csökkenti a magas vérnyomást.

Továbbá, a szárított sárgabarack segít megszabadulni a felesleges koleszterinből, ami a véredények elzáródását és az érelmeszesedést okozza.

Szárított sárgabarackot a szív számára tiszta formában és más ételek összetételében (kása, túró) használnak. De emlékeznünk kell arra, hogy a hőkezelés elpusztítja a vitaminokat. A jó hatás a szárított sárgabarack és más szárított gyümölcsök, például a mazsola és az aszalt szilva kombinációját adja.

óvintézkedéseket

Szárított barackok hashajtó hatását figyelembe kell venni: túl sok hasmenést okozhat. Ezenkívül csökkentheti a nyomáscsökkenést, ami alátámasztja a hipotenzióban szenvedőket.

A szárított sárgabarack biztonságos napi adagja – 5 darab, vagy 100 g.

Óvatosan kell ezt a fényes aszalt gyümölcsöt elfogyasztani az ételallergiára hajlamos emberek számára

A szárított gyümölcsök kiválasztásakor figyelni kell a megjelenésükre és a szagukra. Ne vegyen fényes gyümölcsöt vagy szagos szagot. Ez azt jelzi, hogy a tárolás során túl sok vegyszert használtak. Mindenesetre a fogyasztás előtt a szárított sárgabarackot 10 percig át kell áztatni meleg vízben, mivel minden szárított gyümölcs kénnel van kezelve, hogy ne rontsa tovább.

Ha a szárított gyümölcsöket helyesen választja, és nem használja őket vissza, a szárított sárgabaracknak ​​feltétlenül előnyösnek kell lennie, erősítve a szívet, az ereket és a testet mint egészet.