A cikk tartalma:

 • Elsősegély
 • Jódháló
 • Banyag (vagy testőr)
 • Olajcsomagolás
 • Speciális gyógyszerek
 • Az orvosi lapos torta ősi receptje

Hogyan távolítsunk el egy karcolást a lábszáron
Bruises a lábakon: hogyan kell tisztítani?
Fotó: Shutterstock

Elsősegély

Közvetlenül a sérülés után, amikor kékes folt most kezd kialakulni, és a teljes kitermelés ki még meg lehet akadályozni, szükséges csatolni a fájó helyet hideg. A leggyorsabb és legjobb akció lehet jég vagy hó. Ha baj történik otthon, vegye ki a fagyasztóból minden olyan élelmiszer (bogyós gyümölcsök, hús, hal, zöldség), és csak fel egy horzsolás. Ha valamilyen oknál fogva ez nem lehetséges, hogy egy puha ronggyal, áztassa hideg vízben, csavarja ki kissé, és az a sérülés helyén, a változás borogatás a szöveti fűtés.

Ha megsérült a lábad a házban, csatolja a bolygó, a gyeplő vagy a káposzta leveleit a sérülés helyére, mielőtt a tenyerében tönkre tette őket.

Nyugtató akció is:

 • nyers burgonyából vagy egyszerűen apróra vágott szeletből
 • grillezett zöld zeller, petrezselyem vagy kalenda virág (körömvirág)
 • friss uborka (reszelt vagy kockára vágott)
 • fű kúszó, pitypang (levelek), quinoa
Növelheti az érzéstelenítés hatását, és csökkentheti a külső zúzódás kockázatát, a természetes gyógymódot rugalmas kötéssel rögzítheti. Csak ne szorítsa szorosan a kötést, különben ellenkező hatást kap

Ha fogott egy kellemetlen a kampányban, és használja gyógynövények – útifű, gyermekláncfű, anya-és mostohaanyja, orbáncfű, vagy fa- és cserjefajok levelek – hárs, szil, hegyi kőris, Viburnum, vad fekete ribizli. Az algák is segíthetnek, ha a közelben van egy tó. Egy másik régi orvosság és a megfelelő eszköz a legfontosabb víz. Csak tegye a lotionokat, amíg a fájdalom el nem tűnik, és a bőr enyhén zsibbad.

Jódháló

Ez a recept a sürgősségi ellátáshoz és a későbbiekhez is köthető. A fülpálcát egy 3% -os jódoldattal ellátott injekciós üvegbe öntjük, és rajzolunk egy rácsot (rács). A jód gyorsan felszívódik és sápadtsá válik, így a háló eltűnik és a megoldás új részével festeni. A szitának melegedési hatása van, növeli a kis erek vérellátását, mivel ez a belső zúzódás gyorsan megoldódik.

Banyag (vagy testőr)

Az édesvízi szivacsot vagy a vödröt a leghatékonyabb módszernek tartják, hogy megszabaduljanak a lábfejüktől. A badyagi por bármelyik gyógyszertárban megvásárolható. Alaposan megéri, és a hatás drága: a zúzódás szó szerint megváltozik (színváltozás) a szeme elé, és néhány óra múlva alig észrevehető. A por használatát az ahhoz mellékelt utasítások tartalmazzák.

Általában növényi olajjal, meleg vízzel vagy alkoholnal és zúzódással ültetik

Dörzsölhet, de nem túl kemény, hogy ne karcolja meg a bőrt. Az eljárást többször meg kell ismételni, a kötést a tetején. Zabadyazhivanie (ez a neve a metszési formáknak) lehetővé teszi, hogy megszabaduljon mind a friss, friss haematoma, mind a régiek közül.

Olajcsomagolás

Jól meleg, és ezért növeli a véráramlást, és segít feloldani a zúzódás olajcsomagolását. A leghatékonyabb a természetes mustárolaj tömörítése. Először is, enyhe dörzsölés: a fáradt olajtömegre esik, puha körkörös mozdulatokkal dörzsölje 6-10 percig. Majd áztassa egy ronggyal olajjal (nem sok, nem kell vele csepegő), hozott egy zúzódás, zárja le a felső celofán csomagolást, és gyalog meleg sál vagy egy takarót. Az olaj tömörítésével egész éjjel aludhat. Ha napközben teszed, tarts 1,5-2 órát, majd távolítsa el, dörzsölje lábát lotionnal vagy alkohollal és alkalmazzon nem tapadó kötést. Napi 2-szer olajfestést is készíthet.

A mustár olaj a sajtot helyettesítheti bármely más – olíva, napraforgó, lenmag stb. És őrléshez jó illóolajok használata melegítő hatással – bor, boróka, cédrus, fahéj stb.

Speciális gyógyszerek

A gyógyszertárak nagyon széles termékválasztékkal rendelkeznek, amelyek segítenek a hematomák, a zúzódások, a nyálkásodás megelőzésében. Ezeket recept nélkül értékesítik.

Ezek a krémek és kenőcsök:

 • “Heparin”
 • “Lioton”
 • “Troxevasin”
 • “Arnica”
 • “Bruise OFF”
 • “Első zúzódások”
 • “Viprosal B” kígyóbombával, stb.

A kezelés zúzódások is látható készítmények pióca nyál (hirudin), azt jelenti, hogy a P-vitamin (rutin) vagy gesztenyefa-kivonat, a heparin.

A lábakon fellépő zúzódások
A lábakon fellépő zúzódások
Fotó: Shutterstock

Az orvosi lapos torta ősi receptje

Szükséged lesz:

 • torma gyökér – 1 db.
 • méz – 1 evőkanál.
 • tojássárgája – 1 db.
 • vaj – 1 tk.
 • lisztet – szükség szerint

A lótenyésztő gyökerét mossák, hámozzák és reszeljék, vagy áthaladnak egy húsdarálón. Nyomja meg a gyümölcslevet a géz 2-rétegű szárnyán keresztül. Szüksége lesz 1 tk. ez a lé. Keverjük össze mézzel, lágyítva vajjal és sárgával, alaposan dörzsölje, és adj hozzá annyi lisztet, amennyit csak lehet, hogy meggyógyítsa a tésztát. Gyúrjuk. Készíts egy tortát, csatlakoztassuk a zúzódáshoz és rögzítsük kötéssel. Csomagolja be a lábát meleg kendővel vagy takaróval. Melegség és bizsergés érzése lehetséges. Tartsa 40-60 percig, vagy mindaddig, amíg elviseli az égést.

Néha az eredmény – a zúzódás színe az első eljárás után sokkal gyengébb lesz

Naponta egyszer alkalmazza a tortát, lehetőleg este. Ez a recept lényeges abban az esetben, ha a hasadék a láb körömére (körmökre) terjed. Ezzel a lehetőséggel fedje le az extra szeleteket az összes körömre, rögzítse egy sávszalaggal vagy kötéssel.

Egy másik recept a gyógyító süteményhez: vegyél egy kék agyagot a gyógyszertárban, és egyenlő arányban keverje össze a sóval (például 1 teáskanál). Adjon hozzá elég vizet, hogy gyúrja a “tésztát”. Készíts egy kis tortát, tedd egy zúzódásra és rögzítse egy kötéssel. Tartsa 40-60 percig.

Szintén érdekes olvasni: otthoni maszkok a haj növekedését.